Ίδρυση ΚοινΣΕπ για τη Ζώνη του Περάματος


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Συνάντηση με τους διαχειριστές της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Πειραιά – Κοιν. Σ.Ε.Π. είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Γιάννης Τόλιος για να συζητήσουν αναλυτικά την πρόταση τους αξιοποίησης και ανάπτυξης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι διαχειριστές του Κοιν. Σ.Ε.Π. με επικεφαλής τον Νάσο Βατίστα και τον Γεράσιμο Ξυδιά, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Δήμου Περάματος, Παναγιώτης Καραγιαννάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Γιώργος Αλεβιζόπουλος, κ.ά.

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η πρωτοβουλία ίδρυσης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ειδικού σκοπού» και τοπικού χαρακτήρα με επίκεντρο την αντιμετώπιση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και στην ευρύτερη περιοχή.

Κατατέθηκε η ιδέα ίδρυσης Συνεταιριστικού Κέντρου Καινοτομίας με τη συμμετοχή της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Εταιρείας, των Αυτοδιοικητικών Αρχών Πειραιά και όμορων δήμων, των Επιμελητηρίων, του Πανεπιστημίου, καθώς και εργοδοτικών ενώσεων.

Στόχος του Κέντρου, που θα παίξει ρόλο – πυρήνα της ευρύτερης επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας και η εισαγωγή των εταιρειών σε νέες εφαρμογές και τεχνολογίες όπως τα πλωτά ενεργειακά συστήματα (ανεμογεννήτριες, κ.ά.), με στόχο τη δημιουργία ενός πετυχημένου cluster στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Από τη συζήτηση προέκυψε αναγκαιότητα δημιουργίας ενός Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, στο πλαίσιο του οποίου θα ήταν δυνατή η προώθηση εξειδικευμένων δράσεων της Κοιν. Σ.Ε.Π., καθώς και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων από τα μεγάλα Ναυπηγεία της περιοχής (Σκαραμαγκάς και Ελευσίνα). Η προώθηση του συγκεκριμένου σχεδίου θα συνέβαλε στην περιφερειακή ανάπτυξη και την εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας.

Σημαντική επιπλέον κρίθηκε η διερεύνηση της πρόσβασης των μονάδων της Ν/Ε Ζώνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με αξιοποίηση εναλλακτικών χρηματοπιστωτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ, ΕΤΕΑΝ, πακέτο Γιούνκερ, κ.ά.) για τον εκσυγχρονισμό των μικρομεσαίων Ν/Ε επιχειρήσεων της περιοχής.

Ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας δήλωσε την αμέριστη στήριξη του στην Κοιν. Σ.Ε.Π., καθώς και στην αναγκαιότητα αναβάθμισης και αξιοποίησης της Ν/Ε Ζώνης για την τόνωση των Ν/Ε δραστηριοτήτων, αλλά και ποικίλλων δορυφορικών δραστηριοτήτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή για τη μείωση της ανεργίας και την παραγωγή εισοδήματος.

Τέλος δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση επαφών με υπηρεσίες άλλων Υπουργείων και φορέων, προκειμένου να ξεκινήσει μια συγκεκριμένη συζήτηση αναζωογόνησης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και των Ναυπηγείων, καθώς και των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το λιμάνι του Πειραιά

http://www.businessnews.gr