Ανακοίνωση Κοιν.Σ.Επ ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 600 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ ιδρύθηκε και λειτουργεί στη Ρόδο από τις 18 Δεκεμβρίου 2012 από φορείς ατόμων με αναπηρίες.

images

Βασικός σκοπός της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους, η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων, καθώς και η ανάδειξη, η διάδοση και η εφαρμογή των αρχών και πρακτικών της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Ειδικότερα, στόχοι της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ είναι η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αναπηρία, γυναίκες κλπ.

Όλες οι δράσεις της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ διέπονται από τις αντιλήψεις και προτάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και βασίζονται στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, η οποία μαζί με το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο επικυρώθηκε από τη χώρα μας με τον Ν.4074/2012(ΦΕΚ 88 Α΄/11.04.2012).

Μερικές από τις παροχές της Κοιν.Σ.Επ ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ είναι:

H εκπαίδευση στην αυτόνομη διαβίωση ατόμων με αναπηρία.
H εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας.
H εκμάθηση της γραφής Braille.
H παροχή προσωπικής βοήθειας από εξειδικευμένο προσωπικό.

Στον Τομέα του Τουρισμού έχει αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών με σκοπό τη διευκόλυνση και άνετη μεταφορά τουριστών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή/και κινητικά προβλήματα, λόγω γήρατος ή αναπηρίας.

Πιο συγκεκριμένα η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ διαθέτει 3 ειδικά διαμορφωμένα οχήματα. Το εξειδικευμένο προσωπικό (οδηγοί και συνοδοί) φροντίζει για την αξιοπρεπή και ασφαλή μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία.

Η εταιρία διαθέτει, επίσης, σε άτομα που τον χρειάζονται, ειδικό εξοπλισμό για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους και την εξασφάλιση άνετων και ασφαλών διακοπών. Ο εξοπλισμός παραδίδεται όπου μας υποδείξει ο πελάτης.

Ενδεικτικά ορισμένα από τα είδη που διαθέτουμε προς ενοικίαση είναι:

Μηχανισμός που προσαρτάται στο αναπηρικό αμαξίδιο και επιτρέπει την άνοδο, όπου υπάρχουν σκαλοπάτια. Αυτός ο μηχανισμός εξυπηρετεί ιδιαίτερα τα άτομα που επιθυμούν να επισκεφτούν τουριστικά αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση για άτομα με αναπηρία. Το μηχανισμό αυτόν τον χειρίζεται το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό μας.
Χειροκίνητα και ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια.
Ειδικό όχημα μεταφοράς ατόμου με αναπηρία στη θάλασσα, το οποίο παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να μεταβεί και μέσα στη θάλασσα για να κολυμπήσει
Βοηθήματα μπάνιου για τη διευκόλυνση χρήσης τουαλέτας και μπάνιου.
Ατομικό γερανό μεταφοράς ατόμου με αναπηρία.
Κινητές πτυσσόμενες ράμπες.
Ορθοπεδικά κρεβάτια, ηλεκτρικά και χειροκίνητα.
Οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για την προσωπική του φροντίδα.

Επίσης, παρέχουμε πλήρη service σε όλα τα ηλεκτροκίνητα, αλλά και μη, καρότσια των πελατών μας.

Τέλος, καταγράφουμε αναλυτικά όλα τα προσβάσιμα ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, προσβάσιμες διαδρομές κλπ σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες προσβασιμότητας

Τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση:

www.pwdservices.gr
E-mail: info@pwdservices.gr
www.facebook.com/pwdservices.gr

Την ευθύνη όλων των πληροφοριών την έχουν στελέχη της εταιρίας που είναι άτομα με αναπηρία.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.