Ανακοίνωση του Υπουργείου για την δημιουργία Περιφερειακών Κέντρων Στήριξης ΚοινΣΕπ


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Mιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η Ειδική Σύμβουλος της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, Έλενα Καλημέρη, υπογράμμισε πως μέσα στο 2017, θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους τα Περιφερειακά Κέντρα Στήριξης ΚΟΙΝΣΕΠ, ένα σε κάθε Περιφέρεια. Αναφερόμενη στα φορολογικά θέματα στάθηκε στην ισχύ δύο άρθρων 72-73 που ορίζουν πως το 35% ετήσιου κέρδους εκπίπτει από την φορολογία του κοινωνικού προσώπου. Επίσης υπάρχει Απαλλαγή από το φόρο επιτηδεύματος για 5 χρόνια.

Η κ. Καλημέρη στάθηκε και στα ευρωπαϊκά προγράμματα κοινωνικής οικονομίας, που μπορούν να αξιοποιήσουν οι ΚΟΙΝΣΕΠ. Επίσης στο τρέχον ΕΣΠΑ, αλλά και στα χρηματοδοτικά εργαλεία και κυρίως στο Ταμείο Αλληλεγγύης των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Υπογραμμίζεται πως στην ΠΑΜ-Θ υπάρχει ένα αποθεματικό της τάξης των 10-11 εκ ευρώ, για αξιοποίηση από πλευράς ΚΟΙΝΣΕΠ της ΑΜ-Θ. «Θα πρέπει να υπάρξει ένας συντονισμός μεταξύ των τομεακών προγραμμάτων του αρμόδιου υπουργείου και των υπόλοιπων προγραμμάτων, προκειμένου να μην υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις δράσεων. «Μένει να δούμε με ποιο ποσοστό θα συμμετέχουν ως ιδία συμμετοχή οι ΚΟΙΝΣΕΠ, προκειμένου να τις συμφέρει να ενταχθούν στην συγκεκριμένη χρηματοδότηση», τόνισε επίσης από την πλευρά της η κ. Καραβαγγέλη.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην Ελλάδα υπάρχουν πια 800 οικονομικά ενεργές ΚΟΙΝΣΕΠ και στόχος του υπουργείου είναι μέσα στο 2017 να ξεπερασθεί ο αριθμός των 1.400.