Αντωνοπούλου: Ευκαιρία για ανέργους και ευπαθείς ομάδες η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η κοινωνία έχει ανάγκη τη σύμπραξη των πολιτών, τη στήριξη από την επίσημη πολιτεία και την από κοινού συμπόρευση, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις νέες συνθήκες και το οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης

Αυτό σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία βρέθηκε απόψε το βράδυ στο Ρέθυμνο και μίλησε σε εκδήλωση για την «κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία ως πυλώνα ανάπτυξης», στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Πόλης.

Η «κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία» (Κ.ΑΛ.Ο), όπως ορίστηκε με τον νόμο 4430/16, αφορά έναν εναλλακτικό τρόπο παραγωγής, όπου πολίτες λειτουργούν επιχειρήσεις σε συνεταιριστικά πρότυπα, με κύρια χαρακτηριστικά τις από κοινού αποφάσεις των μελών τους με δημοκρατικές διαδικασίες, και την επανεπένδυση μέρους των κερδών, με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και στο ζήτημα της ανεργίας. Όσες επιχειρήσεις έχουν καταστατικές αρχές τα απαιτούμενα του συγκεκριμένου νόμου, μπορούν να θεωρηθούν ή να ενταχθούν στις Κ.ΑΛ.Ο.

Εάν αποφασίσετε μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα αναφερόμενα κριτήρια ελάτε σε επαφή μαζί μας από την φόρμα επικοινωνίας στο τέλος του άρθρου για να σας βοηθήσουμε με 4χρονη σχεδόν εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας.

Σύμφωνα με την αναπ. υπουργό, η Κ.ΑΛ.Ο δίνει τη δυνατότητα στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν χρηματοδοτικά εργαλεία από το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας και το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, ενώ μπορούν να δεχτούν υψηλής ποιότητας υποστήριξη από τα περιφερειακά κέντρα υποστήριξης της Κ.ΑΛ.Ο., τους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς και τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ της γενικής κυβέρνησης.

«Οι ενδιαφερόμενοι αξίζει να κάνουν άμεσα αίτηση στο site του υπουργείου Εργασίας στο πεδίο «Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας», δεδομένου ότι πρόκειται για μία ουσιαστική ευκαιρία για ανέργους και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, αλλά και μία ευκαιρία για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα για εργασία και να μην επιλέξουν να μεταναστεύσουν» ανέφερε η αν. υπουργός.

Η κα Αντωνοπούλου θα παραμείνει στην Κρήτη με τους συνεργάτες της, προκειμένου να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες για την κοινωνική οικονομία. Όπως δε δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «θα στηρίξουμε και θα συμπορευτούμε με όλους όσους μπορούν να εντάξουν στην αντίληψη τους και τη διάθεση τους, την ομαδική και συνεταιριστική δραστηριότητα για επαγγελματική αποκατάσταση».

[bestwebsoft_contact_form]

Φίσκιλης Αγγελος
69310.25400 / Wind
6956.6956.66 / Vodafone