Αντωνοπούλου: Σ΄ένα μήνα η προκήρυξη για χρηματοδοτήσεις κοινωνικής οικονομίας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Έναν εναλλακτικό τρόπο παραγωγής, όπου πολίτες λειτουργούν επιχειρήσεις σε συνεταιριστικά πρότυπα, με κύρια χαρακτηριστικά τις από κοινού αποφάσεις των μελών τους με δημοκρατικές διαδικασίες, και την επανεπένδυση μέρους των κερδών, με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και στο ζήτημα της ανεργίας,  αποτελεί κατά την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου  η  Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία, το νέο θεσμικό πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκε το Σάββατο σε ημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, παρουσία του Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη και εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων.

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε από το Ηράκλειο η κ. Αντωνοπούλου σε ένα μήνα θα βγει η προκήρυξη για τη δημιουργία των περιφερειακών μηχανισμών στήριξης των φορέων κοινωνικής οικονομίας με  χρηματοδότηση που στόχο θα έχει την στήριξη των ήδη υφιστάμενων φορέων κοινωνικής οικονομίας.   Παράλληλα όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου η  Κ.ΑΛ.Ο δίνει τη δυνατότητα στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν χρηματοδοτικά εργαλεία από το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας και το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης   «Η δική μας αντίληψη για την κοινωνική οικονομία απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και στο σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Δεν αντιλαμβανόμαστε την Κοινωνική Οικονομία ως περιφερειακή δραστηριότητα, αλλά ως έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της Οικονομίας», ανέφερε  χαρακτηριστικά η αναπλ. υπουργός Εργασίας,η οποία έχει αναλάβει τον ρόλο του κεντρικού συντονισμού της κυβερνητικής προσπάθειας.   «Σκοπός του νέου θεσμικού πλαισίου, είπε η κ. Αντωνοπούλου, είναι η ανάπτυξη του τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, μέσω της δημιουργίας ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος, που θα διευκολύνει τη συμμετοχή όλων των πολιτών σε όλες τις δυνατές παραγωγικές δραστηριότητες, με τη διάχυση πρακτικών δημοκρατίας, ισότητας, αλληλεγγύης, συνεργασίας, καθώς και του σεβασμού στον άνθρωπο και το περιβάλλον».