Subscribe: FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


imagesΌταν ένας επαγγελματίας, μια επιχείρηση ή ένας ιδιώτης είναι κάτοχος συμβολαίου αστικής ευθύνης τότε δηλώνει έμμεσα ότι είναι άνθρωπος (ή επιχείρηση) που δρα με υπευθυνότητα και ενδιαφέρεται για τον κοινωνικό του περίγυρο και τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται.

Είναι ένα δείγμα πολιτισμού και πρόληψης, αν θέλετε, το οποίο δηλώνει πως αν κατά λάθος ένας επαγγελματίας ή μια επιχείρηση προξενήσει ζημιά σε έναν τρίτο (στο επαγγελματικό ή προσωπικό του περιβάλλον) οι ασφαλιστικές εταιρείες θα αναλάβουν δράση προκειμένου να τον αποζημιώσουν.

Μια πάγια πρακτική εταιρειών και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην υπόλοιπη Ευρώπη καθώς γνωρίζουν ότι τους εξασφαλίζει ασφάλεια σε περίπτωση που ανατραπεί η καθημερινότητά τους από ένα αναπάντεχο γεγονός. Μια πρακτική που δυστυχώς δεν φαίνεται να έχουν αγκαλιάσει (ακόμα) οι Έλληνες επιχειρηματίες και επαγγελματίες καθώς τα νούμερα που παρουσιάζονται είναι ακόμα χαμηλά.

Συγκεκριμένα για το 2015, μέσα από τη μελέτη που παρουσίασε πρόσφατα η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για τον κλάδο γενικής αστικής ευθύνης, μόνο Γιατροί και Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές κατέχουν συμβόλαια επαγγελματικής αστικής ευθύνης συμπληρώνοντας συνδυαστικά το 84% των συμβολαίων. Ένα καθόλου τυχαίο αποτέλεσμα αν αναλογιστεί κανείς ότι οι γιατροί δεσμεύονται να είναι ασφαλισμένοι από τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στα οποία εργάζονται ενώ οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές δεσμεύονται από το νόμο.

Ένα αποτέλεσμα που δείχνει ξεκάθαρα όμως το κενό αλλά και την ευκαιρία που υπάρχει για τη δημιουργία νέων εργασιών σε μια υπάρχουσα αγορά. Μια αγορά που λόγω της φύσης της – ελεύθεροι επαγγελματίες – στηρίζεται εξ ολοκλήρου στην εξασφάλιση ότι ο επαγγελματίας – η μονάδα δηλαδή που παράγει εργασία και περιεχόμενο – θα εξακολουθήσει να εργάζεται χωρίς επιπλοκές στην καθημερινότητά του.

Πόσοι άραγε γνωρίζουν αυτή την εξασφάλιση που προσφέρει η επαγγελματική αστική ευθύνη;

Και πόσοι λιγότεροι γνωρίζουν ότι συνδυαστικά με μια ασφάλεια νομικής προστασίας μπορούν να θωρακιστούν από κάθε κίνδυνο που είναι εκτεθειμένοι καθημερινά; Εμείς πιστεύουμε πολλοί λίγοι.

Και σκοπίμως συγκεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στην επαγγελματική αστική ευθύνη και όχι στις υπόλοιπες τρεις κατηγορίες (γενική αστική ευθύνη, εργοδοτική αστική ευθύνη & λοιπές καλύψεις) καθώς πιστεύουμε ότι αυτή έχει τη μεγαλύτερη δυναμική ως προς την ανάπτυξή της.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης για το 2015 τα περισσότερα συμβόλαια συγκεντρώνονται στη γενική αστική ευθύνη (κατασκευαστών, ξενοδοχείων, βιομηχανικών κινδύνων) με 48% του κλάδου ακολουθούμενη από την επαγγελματική αστική ευθύνη με 35% και την εργοδοτική αστική ευθύνη με 14%. Ενώ υπάρχει και ένα 3% στους λοιπούς κινδύνους που καλύπτουν ευθύνες προϊόντων, στελεχών διοίκησης, κλινικών δοκιμών, IT -cyber και επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Ένας κλάδος ο οποίος παρά την κρίση και τη μείωση που υφίστατο στο σύνολό της η Ασφαλιστική αγορά συνεχίζει να παρουσιάζει ανοδική πορεία (+2,5% σε σχέση με το 2014) αναδεικνύοντας την αναγκαιότητά του.

Δείτε ολόκληρη τη μελέτη της Ένωσης εδώ 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

loading...

Comments

comments

© 2016 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Subscribe to our mailing list

* indicates required


Η ενημερωτική πύλη KoinSEp.Org στο πλαίσιο ανάπτυξης της δράσης της στην στήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα που πιστά υπηρετεί εδώ και πάνω από 3 χρόνια δημιουργεί στο κέντρο της Αθήνας μια Θερμοκοιτίδα ανάπτυξης της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας και σας καλεί να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον για ένταξη στην δομή αυτή συμπληρώνοντας την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ

imgimagesΕίναι σε πλήρη λειτουργία πλέον ο πρώτος και μοναδικός κατάλογος αφιερωμένος στην παρουσίαση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων του νόμου 4019/11 και φιλοξενούμε πάνω από 200 ΚοινΣΕπ με τις δράσεις τους και τις πληροφορίες επικοινωνίας από όλη την Ελλάδα. Μέσα από το περιβάλλον αυτό μπορείτε να πλοηγηθείτε εύκολα και να βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε σε όλη την Ελλάδα, οι τρόποι αναζήτησης είναι πολλοί. Η δική σου ΚοινΣΕπ είναι μέσα; enter

images

Monthly Stats 2012 - 2016