1η Πανελλαδική Συνάντηση


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Ένα Άτυπο Δίκτυο δημιουργούν οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) ως αποτέλεσμα της 1ης Πανελλαδικής Συγκέντρωσης τους, η οποία διοργανώθηκε με την πρωτοβουλία της διαδικτυακής ενημερωτικής πύλης koinsep.org και της «Κοιν.Σ.Επ. Η Εκάτη».

Το Άτυπο Δίκτυο θα λειτουργεί σε εθελοντική βάση και έχει ως στόχο να προωθεί τον εποικοδομητικό διάλογο για τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο της Κοινωνικής Οικονομίας, αλλά και την προώθηση τους.

[cincopa AsDAfY8KiwB4]

Συγκεκριμένα αναπτύχθηκαν τα εξής θέματα:

• Γραφειοκρατικά ζητήματα και έλλειψη ενιαίας αντιμετώπισης από τους φορείς του Δημόσιου τομέα λόγω άγνοιας του θεσμού.
• Φορολόγηση
• Οικονομικοί μηχανισμοί για την βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για να μην χαθούν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες με σημαντικό κοινωνικό όφελος.
• Παροχή και Ανταλλαγή Υπηρεσιών που αναζητούνται και μπορούν να καλυφθούν εντός του Δικτύου

Το Άτυπο Δίκτυο επέλεξε Συντονιστική Επιτροπή με στόχο την αποτελεσματική αλληλοενημέρωση, την ανάδειξη και προώθηση ζητημάτων που αφορούν στην δραστηριότητα των Κοιν.Σ.Επ.

Η 1η Πανελλαδική Συγκέντρωση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε στις 25/08/2013, στις εγκαταστάσεις του συνεργατικού χώρου “The Hub Athens” στο κέντρο της Αθήνας και τιμήθηκε από 27 αντιπροσωπείες (σύνολο 40 Κοιν.Σ.Επ.) από όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα μεταδόθηκε διαδικτυακά.