Δέκα συμβουλές επιτυχημένων επιχειρηματιών


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Οι ηγέτες των πιο επιτυχημένων επιχειρήσεων χρειάζονται ποικίλα προσόντα… Ένα απ’ αυτά είναι η ηγετική ικανότητα, η ικανότητα να εμπνέουν τους υπαλλήλους τους να φέρνουν εις πέρας οτιδήποτε τους ανατίθεται, παρά τις δυσκολίες ή τις αντιξοότητες. Ίσως οι συμβουλές τους να εμπνεύσουν κι εσάς να πετύχετε περισσότερα στη δουλειά και τη ζωή σας.
1. Ginni Rometty, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλο της ΙΒΜ: «Να είστε οι πρώτοι και οι μοναδικοί.»
2. Travis Kalanick, πρόεδρος της Uber: «Να είτε σταθεροί στις αξίες σας και μη φοβάστε την αντιπαράθεση. Έτσι, όταν κάποιος έρθει με εριστική διάθεση, μπορεί να καταλήξετε σε διαπραγμάτευση.»
3. Mark Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος της Facebook: «Κινηθείτε γρήγορα και σαρώστε τα όλα στο πέρασμά σας. Διαφορετικά, δεν είστε αρκετά γρήγοροι.»
4. Jack Ma, ιδρυτής της Alibaba: «Το σήμερα είναι σκληρό, το αύριο σκληρότερο, αλλά το μεθαύριο είναι υπέροχο.»
5. Peter Thiel, δισεκατομμυριούχος, δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνολογίας: «Υπάρχουν ακόμα αρκετά άγραφα σημεία στο χάρτη της ανθρώπινης γνώσης. Βγείτε έξω και γεμίστε τα κενά. Κάθε στιγμή που περνάει σας δίνεται η δυνατότητα να βρεθείτε σε ένα από αυτά τα σημεία και να τα εξερευνήσετε.»
6. Steve Jobs, συνιδρυτής της Apple: «Το να θυμάστε ότι κάποια στιγμή θα πεθάνετε είναι, κατ’ εμέ, ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε την παγίδα της σκέψης ότι έχετε κάτι να χάσετε. Είστε ήδη γυμνοί. Δεν υπάρχει λόγος να μην ακολουθείτε την καρδιά σας.»
7. Marissa Mayer, διευθύνων σύμβουλος της Yahoo: «Πάντοτε έκανα κάτι για το οποίο δεν ήμουν εντελώς έτοιμη. Νομίζω πως έτσι εξελίσσεσαι. Αν εκείνη τη στιγμή που λέτε ‘Ωχ, δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω αυτό’, αποφασίσετε να τολμήσετε, τότε έρχεται πραγματικά η πρόοδος.»
8. Larry Page, διευθύνων σύμβουλος της Google: «Ποια πρόταση συνοψίζει το πώς να αλλάξετε τον κόσμο; Πάντα να δουλεύετε σκληρά πάνω σε κάτι παράξενα συναρπαστικό.»
9. Jeff Bezos, διευθύνων σύμβουλος της Amazon: «Πιστεύω ακράδαντα ότι οι ‘ιεραπόστολοι’ πετυχαίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Νοιάζονται περισσότερο γι’ αυτό που κάνουν, δεν είναι μόνο η δουλειά για τη δουλειά. Υπάρχει κάτι ουσιαστικό που τους κινητοποιεί.»

10. Jony Ive, αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Apple: «Η ανάμνηση του πώς δουλεύουμε θα κρατήσει πέρα από τα προϊόντα της δουλειάς μας.»

Πηγή: ERGON blog