Subscribe: FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


imagesΥπάρχουν δέκα τρόποι για να ενσωματώσετε την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία στην καθημερινή σας ζωή.

Δείτε πως:

1. Αγορά Fairtrade προιόντων:Προσέξτε για το σήμα πιστοποίησης δίκαιου εμπορίου. Αγοράζοντας Fairtrade σημαίνει ότι θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους και τους αγρότες να κερδίσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα και να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή για τον εαυτό τους.

2. Αγορά Ethical Clothing: Βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα που αγοράζετε παράγονται σε ένα ασφαλές και συμβατό με τα ανθρώπινα δικαιώματα εργοστάσιο ή ακόμη καλύτερα να αγοράσετε από τα τοπικά αντίστοιχα καταστήματα !

3. Ηθική Οικονομία: Αποταμιεύστε, δανειστείτε και επενδύστε σε ηθικές τράπεζες και πιστωτικές ενώσεις.

4. Αγοράστε από ένα συνοικιακό σούπερ μάρκετ ή από συναιτερισμούς: Αυτό εξασφαλίζει ότι υποστηρίζετε τους αγρότες και τους εργάτες για να έχουν μια δίκαιη τιμή για τα προϊόντα και δίκαιη αμοιβή.

5. Ξεκινήστε μια κοινότητα ή ένα περιβόλι: Εάν έχετε ένα μικρό κήπο ή την άδεια χρήσης του,εσείς, η οικογένειά σας και οι γείτονές σας μπορείτε να φυτέψετε απλά πράγματα, όπως ντομάτες και μαρούλι και να εργαστούν μαζί για να αναπτυχθούν και να μοιραστείτε την παραγωγή!

6. Προσλάβετε υπηρεσίες που παρέχονται από μια ένωση ΚΑΟ: Εκτός από την απόκτηση της υπηρεσίας που χρειάζεστε (επισκευή του υπολογιστή που χάλασε ξαφνικά ή διόρθωση των αγαπημένων παντελονιών που σκίστηκαν) μπορείτε να υποστηρίξετε την ύπαρξη και την οικονομική βιωσιμότητα των συλλόγων ΚΑΟ.

7. Μοιραστείτε, μοιραστείτε !: πράγματα που έχετε και δεν χρειάζεστε πια, το χρόνο σας, ένα αυτοκίνητο, ένα χαμόγελο. Στήριξη της ανταλλαγής οικονομίας είναι επίσης ένας τρόπος για την υποστήριξη των αξιών της ΚΑΟ.

8. Ερευνήστε τι είδους ενώσεις Κοινωνικής Γεωργίας υπάρχουν στην κοινότητά σας και γίνετε μέλος! Ίσως υπάρχει κάποια δεξιότητα που έχετε που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

9. Γίνε ένας ακτιβιστής: Ο ακτιβισμός μπορεί να πάρει πολλές μορφές – μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε έξω από κυβέρνητικά κτίρια και να ζητήσετε οικονομική ισότητα, ή θα μπορούσατε απλά υπογράψτε το αίτημά μας !!

10. Όσο λιγότερο που καταναλώνετε, τόσο το καλύτερο! Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες στην καθημερινή σας ζωή που δεν έχουν νομισματική αξία, ούτε αγοράζονται: τη φροντίδα των άλλων, το μοίρασμα με τους φίλους, το μαγείρεμα … κανείς δεν πληρώνει για αυτό, αλλά αυτές οι δραστηριότητες έχουν επίσης αξία και αποτελούν μέρος της ΚΑΟ. Έτσι, συνεχίστε να τις κάνετε!

Πηγή: challengingthecrisis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

loading...

Comments

comments

© 2016 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Subscribe to our mailing list

* indicates required


Η ενημερωτική πύλη KoinSEp.Org στο πλαίσιο ανάπτυξης της δράσης της στην στήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα που πιστά υπηρετεί εδώ και πάνω από 3 χρόνια δημιουργεί στο κέντρο της Αθήνας μια Θερμοκοιτίδα ανάπτυξης της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας και σας καλεί να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον για ένταξη στην δομή αυτή συμπληρώνοντας την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ

imgimagesΕίναι σε πλήρη λειτουργία πλέον ο πρώτος και μοναδικός κατάλογος αφιερωμένος στην παρουσίαση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων του νόμου 4019/11 και φιλοξενούμε πάνω από 200 ΚοινΣΕπ με τις δράσεις τους και τις πληροφορίες επικοινωνίας από όλη την Ελλάδα. Μέσα από το περιβάλλον αυτό μπορείτε να πλοηγηθείτε εύκολα και να βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε σε όλη την Ελλάδα, οι τρόποι αναζήτησης είναι πολλοί. Η δική σου ΚοινΣΕπ είναι μέσα; enter

images

Monthly Stats 2012 - 2016