Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


image001
Στην ανάδειξη των προοπτικών ανάπτυξης της Κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Κρήτη μέσα από την παρουσίαση επιτυχημένων πρακτικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και μέσα από προτάσεις καινοτόμων ιδεών κοινωνικής επιχειρηματικότητας προσαρμοσμένες στα χαρακτηριστικά και στις ανάγκες της περιοχής, αποσκοπεί σχετικό συνέδριο που διοργανώνεται στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 27 και 28 Νοεμβρίου.

Το συνέδριο με θέμα «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ: Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες» διοργανώνεται από το Δίκτυο Αναπτυξιακών Συμπράξεων Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης των σχεδίων ΤοπΕΚΟ και ΤοπΣΑ στην Περιφέρεια Κρήτης.

Οι στόχοι του Διεθνούς Συνεδρίου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες είναι:

  • Η ανάδειξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ως πεδίο ανάπτυξης βιώσιμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της ανεργίας.
  • Η ενημέρωση των συμμετεχόντων για την ευρωπαϊκή διάσταση στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
  • Η παρουσίαση καινοτόμων ιδεών σε διάφορους τομείς (περιβάλλον, πολιτισμός, τουρισμός, πρωτογενής τομέας, μεταφορές κλπ), με στόχο να αποτελέσουν έμπνευση για τη δημιουργία νέων κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.
  • Η παρουσίαση και ανάδειξη καλών πρακτικών στον τομέα της συνεργασίας μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών επιχειρήσεων καθώς και στον τομέα της ανάπτυξης καινοτόμων κοινωνικών επιχειρήσεων με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
  • Η επίλυση βασικών θεμάτων (νομικών, φορολογικών, επιχειρηματικών κλπ) που αφορούν και προβληματίζουν τους κοινωνικούς επιχειρηματίες μέσα από την ανάπτυξη διαλόγου με εξειδικευμένους συμβούλους στην ίδρυση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. 
  • Ο διάλογος μεταξύ φορέων αναφορικά με ζητήματα που άπτονται της κοινωνικής οικονομίας, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.
  • Η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις πολιτικές και το σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας και της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων κατά τη Νέα Προγραμματική Περίοδο.
  • Η παρουσίαση της υλοποίησης των σχεδίων ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ στην Περιφέρεια Κρήτης και του ρόλου του Δικτύου Αναπτυξιακών Συμπράξεων Κρήτης στην προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.