Ενεργοποίηση του ενδιάμεσου Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ)


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει την ενεργοποίηση του ενδιάμεσου Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ), με δημόσια συνεισφορά 192 εκατ. ευρώ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε:

«Η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί προτεραιότητα στην αναπτυξιακή στρατηγική που υλοποιούμε. Ενεργοποιούμε όλα τα κατάλληλα χρηματοοικονομικά εργαλεία και κινητοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση. Η στήριξη των παραγωγικών επενδύσεων και η δημιουργία σταθερών και ποιοτικών θέσεων εργασίας βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και της Κυβέρνησης».

Το πρόγραμμα, με διαχειριστή την ΕΤΕΑΝ ΑΕ, αναμένεται να καλύψει με δανειακά προϊόντα τα οποία θα χορηγούνται με τους ίδιους όρους με το ΤΕΠΙΧ Ι, τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ενεργοποίηση του ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

Η δημόσια συνεισφορά του προγράμματος ανέρχεται σε 192 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), οι οποίοι προέρχονται από τις μέχρι σήμερα επιστροφές του ΤΕΠΙΧ Ι. Οι απαιτούμενες πρόσθετες πράξεις με τις τράπεζες που θα χορηγούν τα δάνεια έχουν ήδη υπογραφεί.

Το ενδιάμεσο πρόγραμμα θα χορηγεί σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις επενδυτικά δάνεια και δάνεια για κεφάλαιο κίνησης. Το ύψος των χορηγήσεων θα κυμαίνεται από 10.000 έως 800.000 ευρώ με ιδιαίτερα ελκυστικά επιτόκια.