Εξωστρέφεια, διεθνοποίηση, καινοτομία, επιχειρείν & ψυχαγωγία στην 83η ΔΕΘ


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 600 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Με βασικά χαρακτηριστικά την εξωστρέφεια, τον διεθνή «αέρα», την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ψυχαγωγία θα ανοίξει τις πύλες της η 83η ΔΕΘ στις 8 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 16 του ίδιου μήνα θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών με τις δεκάδες εκδηλώσεις και θεματικές ενότητές της. Με περισσότερους από 1.500 εκθέτες και πλήρη εκθεσιακή κάλυψη, στεγασμένου και υπαίθριου χώρου, η 83η ΔΕΘ αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της δεκαετίας.

Η φετινή διοργάνωση θα είναι η πλέον διεθνοποιημένη των τελευταίων ετών, με την παρουσία των ΗΠΑ ως Τιμώμενης Χώρας να δίνει τον τόνο των διεθνών συμμετοχών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρνουν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Περίπτερο13 52 αμερικανικές εταιρείεςκολοσσούς, κυρίως του τεχνολογικού κλάδου, που θα παρουσιάσουν τα σύγχρονα επιτεύγματά τους. Από την Microsoft, τη Google και την Hewlett Packard μέχρι τη Cisco και την CocaCola, η αμερικανική επιχειρηματική παρουσία θα είναι ιδιαίτερα δυναμική.

Πέραν όμως της αμερικανικής παρουσίας, συνολικά οι διεθνείς συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση θα είναι σημαντικές, με το περίπτερο 6 που θα τις υποδεχτεί να είναι πλέον πλήρες. Ο αριθμός των ξένων συμμετοχών ανέρχεται φέτος σε 22 έναντι των 18 της προηγούμενης διοργάνωσης, ενώ έχει αυξηθεί κατά 40% ο εκθεσιακός χώρος που καταλαμβάνουν. Μάλιστα, για πρώτη φορά συμμετέχουν στη ΔΕΘ η Πορτογαλία και το Ουζμπεκιστάν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της Ινδίας είναι ιδιαίτερα αυξημένη και λειτουργεί και ως προπομπός για την 84η ΔΕΘ, όπου θα είναι τιμώμενη χώρα. Με μεγάλη συμμετοχή έρχεται και η Κίνα, συνεχίζοντας την περσινή επιτυχημένη παρουσία της, όταν είχε εκείνη την ιδιότητα της τιμώμενης χώρας.

Σημαντικός όμως είναι και ο επιχειρηματικός χαρακτήρας της 83ης ΔΕΘ. Η φετινή διοργάνωση θα υποδεχθεί 100 ελληνικές start ups στο περίπτερο 12, που θα αναδείξουν το πρόσωπο μιας άλλης Ελλάδας, σε μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της ΔΕΘHelexpo.

Το ελληνικό επιχειρείν δίνει και φέτος ψήφο εμπιστοσύνης στην Έκθεση, με τον επιχειρηματικό χαρακτήρα της να είναι ενισχυμένος, υπό την «ομπρέλα» και της συμμετοχής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Όλα τα Επιμελητήρια της χώρας θα φιλοξενηθούν σε δύο περίπτερα.

Παράλληλα, θεματικά αφιερώματα που θα καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία και το e-gaming, θα υποδέχονται τους επισκέπτες, με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις.

Στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου του 2018 θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘτο «the Mindspark», το μεγαλύτερο event για το μάρκετινγκ, τη δημιουργικότητα και την καινοτόμο σκέψη, σε ένα διήμερο γνώσης, έμπνευσης και ανακάλυψης.

Επίσης θα μπορείτε να ενημερωθείτε για το ΕΠΑνΕΚ στο εκθεσιακό χώρο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (Περίπτερο 15, Stand 30) όπου θα λειτουργήσει σημείο πληροφόρησης το οποίο θα παρέχει προς το κοινό, ενημέρωση για το hashtag#ΕΠΑνΕΚ , για τις ανοικτές και επερχόμενες Δράσεις, καθώς και για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει το Πρόγραμμα. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί προβολή ψηφιακού υλικού και θα διαμοιραστούν ενημερωτικά έντυπα.

Τέλος, πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα των music events της 83ης ΔΕΘ με μεγάλα ονόματα και μία συναυλία κάθε μέρα, την οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν με το εισιτήριο εισόδου στην Έκθεση.Επίσημο ποτό της 83ης ΔΕΘ είναι η Coca-Cola.

Αναλυτικές πληροφορίες εδώ