Επίσκεψη Πλακιωτάκη στην Λαμία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, αρμόδιο για τη Διαχείριση Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης σήμερα στο γραφείο του.

Ο Υφυπουργός βρέθηκε στην Λαμία στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία (Ε.Υ. ΚΕΚΟ), με αντικείμενο την ενημέρωση στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της Ανάπτυξης και Προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις προσπάθειες που καταβάλει η Περιφέρεια στις δράσεις της Κοινωνικής Οικονομίας, στοχεύοντας στην ενεργοποίηση του συνόλου των παραγωγικών φορέων της περιοχής, αλλά και της κοινωνίας των πολιτών. Παράλληλα, τον ευχαρίστησε για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των στελεχών της Ε.Δ.Α. Στερεάς Ελλάδας και αυτών της Ε.Υ. ΚΕΚΟ.

«Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που μαστίζει του πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, επιβάλλουν την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, ενεργοποιούμε το υπηρεσιακό και πολιτικό δυναμικό της Περιφέρειας, δημιουργούμε συνεργατικά σχήματα και προετοιμάζουμε την υλοποίηση δράσεων με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε,

«Οι επιχειρήσεις κοινωνικού σκοπού, μέσα απο τον Μηχανισμό Στήριξης που ιδρύουμε, θέλουμε να αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο για την υποστήριξη ατόμων που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας και τη “δημιουργία οικονομίας” εκεί που σήμερα δεν υπάρχει. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή της χώρας, η Περιφέρειά μας επιλέγει να συνεργαστεί με αντιπροσωπευτικούς εταίρους σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και να θέσει ως συντονιστή των δράσεών της στα καίρια ζητήματα της Κοινωνικής Οικονομίας, τον επιστημονικό φορέα των ίδιων των εργαζομένων, το ΙΝΕ ΓΣΕΕ».

Ο Υφυπουργός, αναφέρθηκε στην υλοποίηση των δράσεων του Στρατηγικού Σχεδίου του Υπουργείου για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, στην προώθηση της διαμόρφωσης ενός πιο ευνοϊκού, συγκεκριμένου και διαφανούς πλαισίου, και στην προώθηση των ανάλογων δράσεων χρηματοδότησης.

Δήλωσε ικανοποιημένος για την έως τώρα συνεργασία του με την Περιφέρειά μας και τόνισε σχετικά «Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη προκειμένου να ενημερώσω τους φορείς της Στερεάς Ελλάδας για την πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας που αφορά τη δημιουργία των 13 Περιφερειακών Μηχανισμων Στήριξης της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Η στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων είναι ίσως μεγαλύτερη ανάγκη της εποχής και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Μηχανισμός Στήριξης θα διαχειριστεί 950.000 ευρώ για 317 ωφελουμενους. Στόχος του Υπουργείου μας είναι τα οφέλη απο αυτή τη δράση να είναι πολλαπλασιαστικά ενω προγραμματίζουμε και άλλες δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας που θα προκηρυχθούν άμεσα».

πηγή