ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ: Ανακοινωσεις


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ: Ανακοινώσεις και συζήτηση για το πρόγραμμα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων.

Ενώπιον ενός πολύ μεγάλου ακροατηρίου, κυρίως νέων ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, παρουσίασε το πρόγραμμα Επιχειρώ Κοινωνική, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο The Hub Events, στα κάτω Πετράλωνα.

«Ο δήμος Αθηναίων, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών δήμων και μεγάλων πόλεων, αφού έκανε πρώτα συστηματική μελέτη, προχωρά σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων άμεσα υλοποιήσιμων» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, με στόχο, όπως είπε, «την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών, αλλά και την δημιουργία θέσεων εργασίας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Οι δράσεις μας παντρεύουν το καλό με το βιώσιμο».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Θανάσης Σκορδάς, τόνισε τη σημασία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για την σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα. Ο κ. Σκορδάς σημείωσε ότι η κοινωνική επιχειρηματικότητα δεν απαντά σε όλα τα θέματα της κρίσης, ωστόσο μπορεί να αποκτήσει ιδιαίτερη συμβολή στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε περίοδο οξείας κρίσης.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Γιώργος Μπρούλιας, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Αλέξης Γαληνός, παρουσίασαν αναλυτικά το περιεχόμενο του προγράμματος του δήμου Αθηναίων, που περιλαμβάνει μια σειρά δράσεις για άμεση και αποτελεσματική υποστήριξη των κοινωνικών επιχειρηματιών που έχουν ήδη ξεκινήσει ή ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται από τον Δήμο, όπως ανέφερε ο κ. Γαληνός, θα είναι οι εξής: εργαλεία αξιολόγησης και καθοδήγησης κοινωνικών επιχειρήσεων, εξειδικευμένες υπηρεσίες στήριξης όπως συμβουλευτική, πρακτική εξάσκηση, διαγωνισμοί ιδεών, δικτύωση με δυνητικούς εταίρους και φορείς χρηματοδότησης από το εξωτερικό και την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση του δήμου Αθηναίων συμμετείχαν εκπρόσωποι διεθνών πρωτοβουλιών και εγχειρημάτων, όπως ο Michael Thornton (Skoll Scholar), Luigi Martignetti (REVES), Chiara Donadoni, Jean Michel Richard (Siel Bleu), οι οποίοι μετέφεραν την διεθνή εμπειρία.

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μέσω απευθείας μετάδοσης μέσω Internet, τις πολιτικές των Υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης, στις οποίες αναφέρθηκαν τα στελέχη τους κ. Κωνσταντίνος Γεώρμας και κ. Διονύσης Τσαγκρής.

Ο επίκουρος Kαθηγητής του ΤΕΙ Αθηνών, κ. Γαβριήλ Αμίτσης, αναφέρθηκε στα ευρήματα μιας σημαντικής έρευνας που έκανε για λογαριασμό του δήμου Αθηναίων και ο κ. Απόστολος Ιωακειμίδης στην πολιτική της ΕΕ για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα θερμό για το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, όπου έγινε η παρουσίαση κοινωνικών επιχειρήσεων όπως η Σχεδία, η Αμφιτρίτη, το Hub Athens , το ‘Μπορούμε’ και η ‘Gnosis’. H κυρία Αναστασία Ανδρίτσου του Βρετανικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στην σειρά σεμιναρίων ‘Impact Series’, που έχει στόχο να διαδώσει την έννοια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Σημαντικό μέρος της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή του κοινού στον διάλογο, μέσα από ερωτήσεις για πρόσθετες πληροφορίες ή –ακόμα- και τοποθετήσεις για το πώς βλέπουν οι πολίτες τον ρόλο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη που αναμένουν από την τοπική αυτοδιοίκηση. Συντονιστές στα πάνελ της εκδήλωσης ήταν οι δημοσιογράφοι κ. Γιάννης Ριζόπουλος καθώς και η κα Έλενα Παπαδημητρίου.

Ο κ. Αλ. Γαληνός κατέληξε ότι αξίζει να στηρίξει η Αθήνα το κοινό που ενδιαφέρεται και να αναδείξει τους/τις κοινωνικούς επιχειρηματίες, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης ενός αναπτυξιακού εργαλείου, που είναι ταυτόχρονα και κοινωνικό.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ:
http://social.developathens.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:
Καλλιόπη Ανδριοπούλου
Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων
Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών
kandriopoulou@developathens.gr
+30 210 3253123