ΕΣΠΑ Γ. Σταθάκης: Εντός του μηνός η λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Ανοιχτό παράθυρο για να βρεθεί λύση με το πρόβλημα της μεταβατικής χρηματοδότησης εντός του μηνός, θεωρεί ότι υπάρχει ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο».

images

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι, από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, και το πρώτο θετικό βήμα προς τα μπρος είναι η χθεσινή απόφαση του Eurogroup. Επιπλέον, χαρακτήρισε παραπλανητικές τις απόψεις που θέλουν να προσομοιάσουν τις σημερινές διαπραγματεύσεις και το πλαίσιο που κινείται η κυβέρνηση, με μια παραλλαγή της τρόικας και των παλαιών μνημονίων.

Ακόμα, ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες εντός της εβδομάδας. Ειδικότερα, θα προωθηθούν:

– Πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

– Κινητοποίηση του ΕΣΠΑ, μέτρα φιλικά προς την νεανική επιχειρηματικότητα, απλοποίηση της γραφειοκρατίας, στήριξη επιχειρηματικών σχεδίων.

– Εντός τριών μηνών να έχει απεγκλωβιστεί ο αναπτυξιακός νόμος, που πρακτικά έχει παγώσει εδώ και 6 μήνες – Στήριξη νέων υποδομών στον τουρισμό και στην περιφερειακή ανάπτυξη.

– Στήριξη νέων υποδομών στον τουρισμό και στην περιφερειακή ανάπτυξη.