Ζυμαρικά με κάνναβη από τις ΚοινΣΕπ«Επάρκεια» και «Θεογένη»


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Δύο ΚΟΙΝΣΕΠ, η ΚΟΙΝΣΕΠ «ΕΠΑΡΚΕΙΑ» της Ξάνθης και η ΚΟΙΝΣΕΠ του Τυχερού «ΘΕΟΓΕΝΗ», ενώνουν δυνάμεις και παρουσιάζουν τα ζυμαρικά από κάνναβη. «Πήραμε τα υπολείμματα από έκθλιψη ελαίου που κάνουν στην «Θεογένης» και καταφέραμε να παράξουμε επιτέλους σωστό αλεύρι κάνναβης, το οποίο δεν το βρίσκει κανείς στην αγορά.» λέει με ενθουσιασμό ο κ. Αντώνης Κουτσούμπας, πρόεδρος των ΚΟΙΝΣΕΠ Αν.Μ.Θράκης και υπεύθυνος της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΕΠΑΡΚΕΙΑ». «Εκπληκτικά προϊόντα!» λέει ξανά με ενθουσιασμό και πίστη ότι ανοίγει ένα καινούργιο πολύ ενδιαφέρον κεφάλαιο ενασχόλησης.

« Η κάνναβη είναι το μόνο φυτό που μπορεί να παράξει την βιταμίνη Δ3, όπως την παράγει ο άνθρωπος. Μιλάμε για ένα προϊόν το οποίο έχει 33% πρωτεΐνη. Είναι ένα υπέρ προϊόν και σιγά – σιγά θα προχωρήσουμε και με άλλες παρασκευές. Βέβαια προς το παρόν οι ποσότητες είναι μικρές. Τώρα είναι ακριβό το αλεύρι κάνναβης γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταποίησης του, όπως θα έπρεπε να γίνεται σε μια μαζική παραγωγή. Παρόλα αυτά το βγάλαμε και βλέπουμε ότι η ανταπόκριση του κοινού είναι εντυπωσιακή. Το αγοράζουν νέοι, αλλά και ηλικιωμένοι. Είναι πραγματικά υπέρ τροφή.» δηλώνει και προσθέτει «Προσπαθούμε να επαναφέρουμε την ποιοτική τροφή κοντά στον άνθρωπο.Θέλουμε να φάμε σωστά, όπως κάποτε έτρωγαν σωστά οι άνθρωποι.»

1500 ΚΟΙΝΣΕΠ σε όλη τη χώρα οι 150 παραγωγικές

Σύμφωνα με τον κο Κουτσούμπα στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 1500 ΚΟΙΝΣΕΠ, εκ των οποίων, στην πραγματικότητα, περίπου 250 είναι αυτές που είναι ενεργές, αποδίδουν δηλαδή ΦΠΑ, είναι στην αγορά και δουλεύουν, αγοράζουν και πουλάνε. «Από αυτές τις 250 είναι περίπου οι 100-150 παραγωγικές. Από εκεί περιμένουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και της όποιας υπεραξίας.» δηλώνει στέλνει το μήνυμά του στους υπευθύνους: «Θα πρέπει οι ιθύνοντες που έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν τα πράγματα να τα προχωρήσουν, αλλιώς θα σταθούν στις ίδιες τους ευθύνες. Πρέπει να προχωρήσουμε. Αυτοί οι 150 που είναι παραγωγικοί είναι τόσο ξεροκέφαλοι που θα το κάνουν» σημειώνει.

Αναγκαία η Τράπεζα Κοινωνικής Οικονομίας

Σύμφωνα με τον κο Κουτσούμπα θα πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν τα 130 περίπου εκατομμύρια ευρώ που έχουν δεσμευτεί για την Κοινωνική Οικονομία. ¨Όπως δηλώνει, έπρεπε να γίνουν πράγματα που δεν έχουν γίνει, όπως η Τράπεζα Κοινωνικής Οικονομίας. «Ένας χρηματοπιστωτικός οργανισμός ο οποίος θα μπορεί να βοηθήσει, όπως γίνεται με τις άλλες επιχειρήσεις, τις κοινές τράπεζες. Εμείς υστερούμε σαν επιχειρήσεις σε χρηματοπιστωτικά εργαλεία, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε» εξηγεί και καταλήγει με την επισήμανση « Οφείλουν αυτοί οι οποίοι είναι υπέρ της Κοινωνικής Οικονομίας να δημιουργήσουν ίσες δυνατότητες για εμάς, όπως και για τους άλλους. Η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία η Κοινωνική Οικονομία είναι κάτι το άγνωστο. Σε άλλες χώρες υπάρχει από το 52!»