Ημερίδα για την κοιν. οικονομία στην Πελοπόννησο


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «της Κοινωνίας Πολιτών Πελοποννήσου» διοργανώνει ημερίδα στο Θέατρο Δημαρχείου Κορίνθου την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014, ώρα 17,00 με θέμα:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Η ημερίδα αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για την δημιουργία μιας αντιπροσωπευτικής, ευέλικτης, βιώσιμης σύμπραξης που θα σχεδιάσει την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Πελοπόννησο.

  • Οι εταίροι
    Όμιλος Φίλων για την ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και Νήσων
    Απία Φύση, Αργολίδα
    Δρόμοι της Ελιάς, Μεσσηνία
    Ένωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορινθίας
    Εύξεινη Πόλη, Μεσσηνία
    ΚΟΙΝΣΕΠ «Λογής Καλούδια», Κορινθία
    Λακωνική Βιοενεργειακή ΑΕ Λακωνία
    Ολυμπιακή Εκπαιδευτική ΕΠΕ

Την κοινή προσπάθεια στηρίζουν οι μεγάλοι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, συνδικαλιστικοί και άλλοι φορείς.

Με στόχο να γίνει η κοινωνία συμμέτοχος μιας πραγματικής κοινωνικής πρωτοβουλίας, ξεκινά από τα κάτω, με διαβούλευση και με διαφάνεια μια συνεργασία των φορέων που υπογράφουμε την πρόσκληση με στόχο την ανάπτυξη του θεσμού της κοινωνικής οικονομίας και των κοινωνικών επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο. Στόχος η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η ενίσχυση του τοπικού εισοδήματος. Εμείς οι φορείς που οργανώνουμε την ημερίδα, πληρούμε τα αυστηρά κριτήρια της πρόσκλησης για την δημιουργία Περιφερειακού Μηχανισμού στήριξης της κοινωνικής οικονομίας στην Πελοπόννησο. Ωστόσο θεωρούμε αδικαιολογήτως αυστηρά αυτά τα κριτήρια, γιατί αποκλείουν πολλές μικρές εθελοντικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Ωφελούμενοι του προγράμματος αυτού δεν πρέπει να είναι αυτοί που το διαχειρίζονται, αλλά ολόκληρη η κοινωνία και κυρίως οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Μόνο έτσι θα επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος που είναι κέντρα πληροφόρησης για την κοινωνική οικονομία, θερμοκοιτίδες για κοινωνικές επιχειρήσεις σε όλη την Πελοπόννησο και συμβουλευτική για κάθε ενδιαφερόμενο για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Στην ημερίδα θα ακολουθήσει ανοικτός διάλογος ώστε ο σχεδιασμός του προγράμματος να συμπεριλάβει νέες καινοτόμες ιδέες και καλές πρακτικές.

images