Η μοναδική φυτεία Ζαχαροκάλαμου στην Ευρώπη καλλιεργείται από Ξανθιώτισσες!


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Την καλλιεργεί μια ομάδα γυναικών και παράγουν (με χειροκίνητη διαδικασία) μια σειρά από προϊόντα με βασικό το πετμέζι ζαχαροκάλαμου.

Από φέτος η καλλιέργεια γίνεται και με βιολογικό τρόπο!!!

Το ζαχαροκάλαμο είναι ποώδες φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Ποοειδών (Poaceae). Η δική μας ποικιλία είναι ο παραδοσιακός γλυκός σόργος τον οποίο από πολύ παλιά καλλιεργούσαν στη βόρεια Ελλάδα.

Όταν το φυτό αναπτύσσεται παράγει καλάμι που το ύψος τους είναι από 2 έως 7 μέτρα. Το καλάμι είναι το σημαντικότερο τμήμα του φυτού, αφού εκεί αποθηκεύεται η ζάχαρη στο στάδιο της ωρίμανσης.

Το πετμέζι που παράγεται από το ζαχαροκάλαμο περιέχει φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο και ιχνοστοιχεία, τα οποία αφαιρούνται κατά τη διάρκεια της διύλισης κατά την παραγωγή της επεξεργασμένης (λευκής) ζάχαρης.

Και όλα αυτά από την Γενισέα ΚοινΣΕπ