Η ΠΑΡΑΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ η πως τρως πρόστιμο χωρίς να έχεις κάνει έναρξη!


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 600 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


1.Εγγραφή στο Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας 30-9-2015.

2. Εγγραφή στην εφορία.

Λόγο προβλήματος προς ανεύρεση επαγγελματικής στέγης, πήγαμε στην εφορία για έναρξη νομικής μορφής και δραστηριότητας καταθέτοντας τα ανάλογα έγγραφα στης 27-10-2013, αυτοψία χώρου 29-10-2013 με θετική απάντηση του ελεγκτή υπαλλήλου, 30-10-2013 ξεκινήσαμε την έναρξη με όλα τα έγγραφα κατατεθειμένα το οποίο αυθημερόν γινόταν η έναρξη, η μόνη παράλειψη ήταν η μη ενημέρωση της αρμόδιας υπαλλήλου τι είναι κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση.

images

Με την τραγική συνέπεια προς την νεοϊδρυθέν κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση απαρτιζόμενη από 5 άνεργα ιδρυτικά μέλη, να μην γίνει αυθημερόν η έναρξη της δραστηριότητας στην εφορία έτσι ώστε να εκπέσει πέραν του μηνός έναρξης ως εκπρόθεσμη, με συνέπεια να δεχτεί 80 ευρώ πρόστιμο (τι σοι κοινωνική οικονομία ζητάμε αξιοπερίεργο) αποτέλεσμα της υπαιτιότητας και άγνοια της υπαλλήλου.

Εν συνεχεία με τα κόπων και βασάνων κάνοντας αλλεπάλληλα φροντιστήρια εμείς αυτοπρόσωπος στο χώρο της εφορίας προς την υπάλληλο τι είναι κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση και εξ αποστάσεως ο κ.Φισκιλής Άγγελος με τηλεφωνικές επικοινωνίες, καταλήξαμε να της προσκομίσουμε τον αρμόδιο νόμο περί κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων Ν.4019/2011 για να ενημερωθεί, ζητώντας μας μια εβδομάδα χρόνο μελέτης, το αποτέλεσμα εμφανές μας παρέμπεψε σε άλλο υπάλληλο, ζητώντας και αυτός χρόνο μελέτης περίπου μιας εβδομάδας.

Το αποτέλεσμα ήταν στης 11-11-2013 μετά από 1 μήνα εγγραφής μητρώο και 11 μέρες να ξεκινήσουμε την έναρξη στην εφορία, λαμβάνοντας ΑΦΜ και δηλώνοντας τους ανάλογους ΚΑΔ δραστηριότητας.

Παρεμπίπτοντος στην τότε κατάθεση των εγγράφων και έναρξης η αρμοδία υπάλληλος δήλωσε έναρξη εργασιών την ημερομηνία εγγραφής στο μητρώο κοινωνικής οικονομίας 30-9-2013, εμείς της επιστήσαμε την προσοχή ότι η έναρξη εργασιών είναι σήμερα 11-11-2013 (τραγελαφικό στο άκουσμα και πράξη).

3. Εν έτη 2015 μήνας Φεβρουάριος, κοινοποιήθηκε πρόστιμο στην κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση από την τοπική εφορία για εκπρόθεσμη κατάθεση ΦΠΑ από 30-9-2013 έως 30-9-2013, του ποσού 300 ευρώ.

Πως γίνετε να καταθέσει κάποιος περιοδική ΦΠΑ χωρίς να έχει κάνει έναρξη στην εφορία χωρίς να έχει ΑΦΜ;

Πρόεδρος & διαχειριστής.
Ευσταθιάδης Αντώνιος.

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση
<<ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΕΥ-ΖΗΝ>>