Η τέχνη της αυτοπειθαρχίας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Η Κοινωνική Οικονομία απαιτεί για την ανάπτυξη της, την ύπαρξη επιχειρηματικής κουλτούρας αλλά και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Ποιο είναι ένα βασικό προσόν που θα πρέπει να διαθέτει ο κοινωνικός Επιχειρηματίας για την επιτυχία του;

Η τέχνη της αυτοπειθαρχίας

Όταν πρόκειται για τον τομέα της προσωπικής επιχειρηματικής ανάπτυξης στο επίκεντρο είναι η έμπνευση και το κίνητρο. Για την προσωπική επιχειρηματική ανάπτυξη υπάρχει η εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι άνθρωποι μπορούν και πρέπει να έχουν εξωτερικά κίνητρα για να δημιουργήσουν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους. Η εμπειρία μου λέει ότι τέτοιας κατεύθυνσης εξωγενή κίνητρα είναι βραχύβια.

Όταν ένα άτομο παρακολουθεί ένα σεμινάριο παρακίνησης ή σεμινάριο έμπνευσης , φεύγει με υψηλή ενέργεια που διαρκεί για λίγες μέρες. Κατόπιν και μετά από αυτές τις λίγες μέρες το επίπεδο του κίνητρου πέφτει πίσω σε ό, τι ήταν πριν παρακολουθήσει το σεμινάριο.

Θα διαπιστώσετε ότι αυτό είναι αλήθεια για θρησκευτικές εκδηλώσεις καθώς και επιχειρηματικές εκδηλώσεις. Αυτό που θα πω στην συνέχεια είναι γλυκόπικρο και πιθανά να μην σας αρέσει: Το κλειδί για την επιτυχία σε οτιδήποτε είναι η πειθαρχία.

Η πειθαρχία είναι αυτή που με αναγκάζει να γράψω αυτό το άρθρο, ενώ είμαι άρρωστος με τη γρίπη. Ήταν η πειθαρχία αυτή που με ανάγκασε να εργάζομαι 80 έως 100 ώρες την εβδομάδα για να ξεκινήσω την επιχείρησή μου. Ήταν η δική μου εσωτερική έμπνευση και το παρακινητικό όραμα που μου έδωσε την ώθηση για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Γρήγορα, η παρακίνηση πάει πίσω και το κίνητρο πέφτει. Στην ψυχολογία, υπάρχουν δύο μορφές κινήτρων, το εσωτερικό και εξωτερικό κίνητρο. Εσωτερικό κίνητρο είναι η μορφή του κινήτρου που έρχεται από μέσα σας, είναι εσωτερική φλόγα σας που σας ωθεί σε δράση. Εξωγενείς κίνητρο έρχεται από άλλους ανθρώπους και αυτό έχει προσωρινό χαρακτήρα.

Για μένα, η παρακίνηση είναι χρήσιμη μόνο στο να αρχίσει κανείς, αλλά αυτό που θα σας διατηρήσει είναι η αυτο-πειθαρχία.

Η πειθαρχία δεν είναι κάτι που έρχεται φυσικά σε μας, και αυτό συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους. Αυτό που ανακάλυψα είναι ότι η αυτο-πειθαρχία πρέπει να καλλιεργηθεί από το άτομο. Θα πρέπει να πάτε σε πόλεμο με τον εαυτό σας και να είστε αποφασισμένοι να διεκδικήσετε τη νίκη πάνω στον εαυτό σας.

Η έλλειψη πειθαρχίας είναι ο λόγος που τα παχύσαρκα άτομα μένουν με το λίπος τους και γιατί οι φτωχοί άνθρωποι, μένουν φτωχοί. Είναι, επίσης, ο λόγος για τον οποίο δεν έχετε επιτύχει τους στόχους σας.

Αυτο-πειθαρχία είναι μια ικανότητα που μπορεί να σας κάνει επιτυχημένο σε κάθε τομέα της ζωής. Το πρώτο βήμα για την καλλιέργεια της αυτοπειθαρχίας είναι να επικεντρωθείτε μόνο σε εκείνα τα πράγματα που θα σας φέρουν πιο κοντά στους στόχους σας. Σταματήστε να σπαταλάτε το χρόνο σε πράγματα που δεν έχουν σημασία, να σταματήσετε να αναζητείτε ψυχαγωγία και αντιπερισπασμούς. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και το πιο σημαντικό βήμα για την καλλιέργεια της αυτοπειθαρχίας και της επιτυχίας. Μόλις αυτό το βήμα μπει σε κίνηση, τότε θα πρέπει να συνεχίσετε να αγωνιζόσαστε με τον εαυτό σας για να παραμείνετε σε τροχιά επιτυχίας κυνηγώντας τους στόχους σας.

Πόσο είμαστε διαθεμένοι να παλέψουμε με τον εαυτό μας, για τους στόχους μας;

Λάζαρος Ιντζεσίλογλου
Μέλος Διοικούσας Επιτροπής
ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ


shopify traffic stats