Subscribe: FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


imagesΗ Κοινωνική Οικονομία απαιτεί για την ανάπτυξη της, την ύπαρξη επιχειρηματικής κουλτούρας αλλά και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Ποιο είναι ένα βασικό προσόν που θα πρέπει να διαθέτει ο κοινωνικός Επιχειρηματίας για την επιτυχία του;

Η τέχνη της αυτοπειθαρχίας

Όταν πρόκειται για τον τομέα της προσωπικής επιχειρηματικής ανάπτυξης στο επίκεντρο είναι η έμπνευση και το κίνητρο. Για την προσωπική επιχειρηματική ανάπτυξη υπάρχει η εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι άνθρωποι μπορούν και πρέπει να έχουν εξωτερικά κίνητρα για να δημιουργήσουν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους. Η εμπειρία μου λέει ότι τέτοιας κατεύθυνσης εξωγενή κίνητρα είναι βραχύβια.

Όταν ένα άτομο παρακολουθεί ένα σεμινάριο παρακίνησης ή σεμινάριο έμπνευσης , φεύγει με υψηλή ενέργεια που διαρκεί για λίγες μέρες. Κατόπιν και μετά από αυτές τις λίγες μέρες το επίπεδο του κίνητρου πέφτει πίσω σε ό, τι ήταν πριν παρακολουθήσει το σεμινάριο.

Θα διαπιστώσετε ότι αυτό είναι αλήθεια για θρησκευτικές εκδηλώσεις καθώς και επιχειρηματικές εκδηλώσεις. Αυτό που θα πω στην συνέχεια είναι γλυκόπικρο και πιθανά να μην σας αρέσει: Το κλειδί για την επιτυχία σε οτιδήποτε είναι η πειθαρχία.

Η πειθαρχία είναι αυτή που με αναγκάζει να γράψω αυτό το άρθρο, ενώ είμαι άρρωστος με τη γρίπη. Ήταν η πειθαρχία αυτή που με ανάγκασε να εργάζομαι 80 έως 100 ώρες την εβδομάδα για να ξεκινήσω την επιχείρησή μου. Ήταν η δική μου εσωτερική έμπνευση και το παρακινητικό όραμα που μου έδωσε την ώθηση για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Γρήγορα, η παρακίνηση πάει πίσω και το κίνητρο πέφτει. Στην ψυχολογία, υπάρχουν δύο μορφές κινήτρων, το εσωτερικό και εξωτερικό κίνητρο. Εσωτερικό κίνητρο είναι η μορφή του κινήτρου που έρχεται από μέσα σας, είναι εσωτερική φλόγα σας που σας ωθεί σε δράση. Εξωγενείς κίνητρο έρχεται από άλλους ανθρώπους και αυτό έχει προσωρινό χαρακτήρα.

Για μένα, η παρακίνηση είναι χρήσιμη μόνο στο να αρχίσει κανείς, αλλά αυτό που θα σας διατηρήσει είναι η αυτο-πειθαρχία.

Η πειθαρχία δεν είναι κάτι που έρχεται φυσικά σε μας, και αυτό συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους. Αυτό που ανακάλυψα είναι ότι η αυτο-πειθαρχία πρέπει να καλλιεργηθεί από το άτομο. Θα πρέπει να πάτε σε πόλεμο με τον εαυτό σας και να είστε αποφασισμένοι να διεκδικήσετε τη νίκη πάνω στον εαυτό σας.

Η έλλειψη πειθαρχίας είναι ο λόγος που τα παχύσαρκα άτομα μένουν με το λίπος τους και γιατί οι φτωχοί άνθρωποι, μένουν φτωχοί. Είναι, επίσης, ο λόγος για τον οποίο δεν έχετε επιτύχει τους στόχους σας.

Αυτο-πειθαρχία είναι μια ικανότητα που μπορεί να σας κάνει επιτυχημένο σε κάθε τομέα της ζωής. Το πρώτο βήμα για την καλλιέργεια της αυτοπειθαρχίας είναι να επικεντρωθείτε μόνο σε εκείνα τα πράγματα που θα σας φέρουν πιο κοντά στους στόχους σας. Σταματήστε να σπαταλάτε το χρόνο σε πράγματα που δεν έχουν σημασία, να σταματήσετε να αναζητείτε ψυχαγωγία και αντιπερισπασμούς. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και το πιο σημαντικό βήμα για την καλλιέργεια της αυτοπειθαρχίας και της επιτυχίας. Μόλις αυτό το βήμα μπει σε κίνηση, τότε θα πρέπει να συνεχίσετε να αγωνιζόσαστε με τον εαυτό σας για να παραμείνετε σε τροχιά επιτυχίας κυνηγώντας τους στόχους σας.

Πόσο είμαστε διαθεμένοι να παλέψουμε με τον εαυτό μας, για τους στόχους μας;

Λάζαρος Ιντζεσίλογλου
Μέλος Διοικούσας Επιτροπής
ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ


shopify traffic stats

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

loading...

Comments

comments

© 2016 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Subscribe to our mailing list

* indicates required


Η ενημερωτική πύλη KoinSEp.Org στο πλαίσιο ανάπτυξης της δράσης της στην στήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα που πιστά υπηρετεί εδώ και πάνω από 3 χρόνια δημιουργεί στο κέντρο της Αθήνας μια Θερμοκοιτίδα ανάπτυξης της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας και σας καλεί να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον για ένταξη στην δομή αυτή συμπληρώνοντας την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ

imgimagesΕίναι σε πλήρη λειτουργία πλέον ο πρώτος και μοναδικός κατάλογος αφιερωμένος στην παρουσίαση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων του νόμου 4019/11 και φιλοξενούμε πάνω από 200 ΚοινΣΕπ με τις δράσεις τους και τις πληροφορίες επικοινωνίας από όλη την Ελλάδα. Μέσα από το περιβάλλον αυτό μπορείτε να πλοηγηθείτε εύκολα και να βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε σε όλη την Ελλάδα, οι τρόποι αναζήτησης είναι πολλοί. Η δική σου ΚοινΣΕπ είναι μέσα; enter

images

Monthly Stats 2012 - 2016