Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών δημιουργεί η ΚοινΣΕπ «Π.Α.Ρ.Ε.Α.»


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Το δικό της Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά από 5 έως 12 ετών προωθεί στο Αίγιο η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Π.Α.Ρ.Ε.Α.» (Ποιοτική Ανάπτυξη Ρεαλιστικών Επιθυμιών – Αναγκών). Μετά την ομολογουμένως επιτυχημένη δράση της στον τομέα της ανακύκλωσης απορριμμάτων, αναπτύσσει έναν ακόμη, αυτό της υποστήριξης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που επίσης συμπεριλαμβάνεται στο καταστατικό της, πραγματοποιώντας έτσι ευρύτερο άνοιγμα στην τοπική κοινωνία.

Όπως έκανε γνωστό στo “protionline.gr”, ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Γιάννης Τρίψας, ΄΄πρόκειται για μία δράση που απορρέει από την κοινωνική ευαισθησία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής μας Επιχείρησης που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ. Αρκεί να συγκεντρώσουμε αιτήσεις για 80 έως 100 παιδιά ηλικιών 5 έως 12 ετών, τα οποία, εντελώς δωρεάν, θα μπορούν καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 2.00 το μεσημέρι ως τις 8.00 το βράδυ, σε δίωρα και τρίωρα, να απασχολούνται δημιουργικά και να αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες. Ήδη έχουμε καταγράψει το ενδιαφέρον εθελοντών μας οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και βέβαια θα δημιουργηθούν τουλάχιστον τέσσερις θέσεις εργασίας΄΄.

Η δράση αυτή, αποσκοπεί και στην εξυπηρέτηση των γονέων που εργάζονται τις απογευματινές ώρες και οι οποίοι θα γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους αξιοποιούν δημιουργικά τις ώρες τους και βέβαια φυλάσσονται με ασφάλεια. Ήδη, οι άνθρωποι της ΚΟΙΝΣΕΠ αναζητούν κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί, βρισκόμενοι πολύ κοντά στο να κατασταλάξουν, φροντίζοντας ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις και να πάρει το «πράσινο φως» από την ελεγκτική επιτροπή της Περιφέρειας.

Στόχος η λειτουργία έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με τον κ. Τρίψα, η πλατφόρμα του ΕΣΠΑ ανοίγει στα μέσα Ιουνίου, οπότε, ως τότε, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν κάνει τις προεγγραφές στην ΚΟΙΝΣΕΠ. Το πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 26911 81111.

Στόχος είναι, το ΚΔΑΠ της ΚΟΙΝΣΕΠ «Π.Α.Ρ.Ε.Α.» να ξεκινήσει τη λειτουργία του το αργότερο ως τις 15 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας στα παιδιά του γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά τους και θα αποτελέσουν εφόδια για το μέλλον τους! https://protionline.g