Κεντρο Υγειας στην Κω θα λειτουργησει απο Κοιν.ΣΕ.π.


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείου Υγείας, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, με την παρουσία του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Βασίλη Δρόσου, του Υπεύθυνου του τομέα Υγείας Δημοτικού Συμβούλου, κ. Γιώργου Κοπάδη και στελεχών του Υπουργείου, αναδείχθηκε το πρόβλημα που δημιουργείται από την μη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και των δυνατοτήτων του Δήμου να υποστηρίξει την λειτουργία του.

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης με απόλυτο τρόπο αποσαφήνισε την θέση του να παραχωρηθεί η λειτουργία του Κέντρου Υγείας στο Δήμο της Κω, ο δε Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την λειτουργία του Κέντρου Υγείας οικονομικά και οργανωτικά.

Ήδη ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης προχώρησε άμεσα στην σύσταση ομάδας εργασίας υπό την ευθύνη του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Γιώργου Κοπάδη στην οποία συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Βασίλης Δρόσος, η υπεύθυνη Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κα. Ιωάννα Ρούφα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Αντώνης Γιωργαράς και ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Σταμάτης Μαρκόγλου η οποία υποχρεούται εντός 10 ημερών να καταθέσει για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιου τις τελικές μελέτες που αφορούν την βιωσιμότητα της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, την σύμβαση μεταξύ του Δήμου της Κω και του Υπουργείου Υγείας και την σύσταση και λειτουργία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης η οποία θα λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας.

Ο Δήμαρχος Κω ευχαρίστησε τον Υπουργό για την απόφαση του να παραχωρήσει την λειτουργία του Κέντρου Υγείας στο Δήμο της Κω και υπογράμμισε την βαρύτητα που έχει αυτή η απόφαση για την Αυτοδιοίκηση αλλά και για την κοινωνία της Κω και τις ευθύνες που επωμίζονται τα στελέχη του Δήμου για την επιτυχή έκβαση της πρωτοποριακής νέας αποστολής τους.