ΚοινΣΕΠ Καλη Μεριμνα – 1η Εκδηλωση στη Σπαρτη


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ‘Μέριμνα’, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, διοργανώνει, για πρώτη φορά στη Σπάρτη, Γιορτή για την Ημέρα των Ηλικιωμένων, τη Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2013, και ώρα έναρξης 09.30 το πρωί, στο ολοκαίνουριο Πάρκο Γουδέ. Με την συμμετοχή παιδιών, ενηλίκων και ηλικιωμένων, εθελοντών και χορηγών, θα τιμήσουμε τα ηλικιωμένα άτομα των οικογενειών μας και της κοινότητάς μας… θα δείξουμε την εκτίμησή μας για τα άτομα αυτά που μας μεγάλωσαν, μας στήριξαν και μας αγάπησαν.

Η 1η Γιορτή για την Ημέρα των Ηλικιωμένων έχει ως θέμα ‘Κίνηση & Ευεξία στη Τρίτη Ηλικία’. Στόχος είναι η προαγωγή της ψυχικής ισορροπίας και ευεξίας των ηλικιωμένων, καθώς η άσκηση βελτιώνει την υγεία, ενισχύει την ευκινησία, την ζωντάνια, την ανάπτυξη της κοινωνικής επαφής και την απόκτηση νέων ενδιαφερόντων. Σε γιορτινό κλίμα, το πρόγραμμα της Ημέρας περιλαμβάνει περπάτημα, ήπιες ασκήσεις στην ύπαιθρο, παιδική εκδήλωση, επίδειξη αυτοάμυνας, δωρεάν μέτρηση πίεσης και έλεγχος σακχάρου, και σύντομες ομιλίες ενημέρωσης.

Σας περιμένουμε με νόστιμα γλυκά, χυμούς, καφέδες & όμορφα δώρα!

Είσοδος ελεύθερη.

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε , σας παρακαλώ επικοινωνήστε με την Φωτεινή Γάγκα στο τηλ. 2731-550-233

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ & ΣΥΜΠΛΗΡΟΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.), είναι ένας νέος φορέας της Κοινωνικής Οικονομίας (Ν.4019/2011). Στην ουσία είναι ένας αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών του και διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση διοικείται ισότιμα από τα μέλη της και η λειτουργία της βασίζεται στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους, ενώ το κέρδος της προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ‘Μέριμνα’ είναι η πρώτη Κοιν.Σ.Επ. Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Σπάρτης… (ίσως και στη Λακωνία αλλά αναμένεται επιβεβαίωση από Υπουργείο)… Η Μέριμνα αποσκοπεί στην παραγωγή και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών κοινωνικού – προνοιακού χαρακτήρα που απευθύνονται σε ομάδες πληθυσμού όπως ηλικιωμένοι, βρέφη, παιδιά, ΑμεΑ, άτομα με χρόνιες παθήσεις.