Κοινωνική Οικονομία και επιχειρηματικότητα


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Σε διάλογο τέθηκε το απόγευμα της Τρίτης η «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τρικκαίων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δίκτυο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας φορέας Κοινωνικής Οικονομίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σημαντικοί ομιλητές, όπως ο Ειδικός Γραμματέας του Υπ. Εργασίας, αρμόδιος για την Κοινωνική Οικονομία κ. Αντώνης Βορλόου, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΠΕΠ Υπ. Παιδείας κ. Βασίλης Δαγδιλέλης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός, o Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες.

Όπως τόνισε ο κ. Βορλόου πρόκειται για μια νέα προσπάθεια που υλοποιείται στην χώρα μας με στόχο να στηριχτούν οι εν λόγω τομείς που μπορούν να συμβάλουν σε πολλά επίπεδα. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με ευρεία ενημέρωση με εκδηλώσεις σε όλο το φάσμα της χώρας μας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν θέματα όπως αυτά της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, της Συνεργατικότητας και των Νέων Μορφών Συνεργατικής Οικονομίας, των Καλών Πρακτικών Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, του Interreg Innoventer.

Όπως αναφέρθηκε στην διάρκεια της εκδήλωσης από τους ομιλητές η κοινωνική οικονομία και η κοινωνική επιχειρηματικότητα είναι δυο έννοιες που συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους.

Όπως επισημάνθηκε μεταξύ των άλλων η κοινωνική οικονομία διακρίνεται κατά βάση από το συλλογικό υποκείμενο της επιχειρηματικότητας, το οποίο εμπλέκεται και συμμετέχει κάθε φορά υπό την μορφή συλλογικότητας μέσα από μια κοινωνική ομάδα στη κοινωνική επιχείρηση. Αναφορά έγινε και στις τοπικές κοινωνικές συμπράξεις που συγκροτούν ενώσεις, από τοπικές συλλογικότητες, κοινωνικά δίκτυα, συνεταιρισμούς και δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης πράξεις που μπορούν να υλοποιηθούν σε κάθε Δήμο.