Με Επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Συνοδοιπόρος της Επιχειρηματικότητας της Ώριμης Γυναίκας στο Αιγάλεω


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Τρεις διαφορετικές γυναικείες ΚοινΣΕπ, Valsamon, Exelixis & Mary Rose δημιούργησαν το «Ενωμένες Μπορούμε» βλέποντας την ανάγκη ότι μία ομαδική στήριξη γυναικών από διαφορετικές πλευρές,  φέρνει καλύτερα αποτελέσματα  στην ενδυνάμωση των ώριμων γυναικών που βρίσκονται σε ανεργία ή είναι ασθενείς οικονομικά.

Υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – Υπουργείο Εσωτερικών- Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων  & Περιφέρεια Αττικής διοργανώθηκε ημερίδα για την ενδυνάμωση των γυναικών 40+.  Ικανές γυναίκες,  με δεξιότητες, με εμπειρία και όρεξη για δουλειά που δυστυχώς είναι χαμηλόμισθες  ή άνεργες και δεν προσλαμβάνονται,  με μόνο κριτήριο την ηλικία τους.

Χαιρετισμό απεύθυνε η Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, η Υφυπουργός Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη,  αρμόδια του κρατικού τομέα για την Ισότητα των Φύλων και ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα.

Στην ημερίδα μίλησε ο Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας , Ευάγγελος Νικολαΐδης όπως επίσης και 4 αντιπρόσωποι Κοιν. Σ. Επ. γυναικών,  που δραστηριοποιούνται ήδη, ανταλλάσοντας πραγματικές εμπειρίες,  προβάλλοντας έτσι τον δικό τους «δρόμο», δίνοντας τους βιώσιμες ιδέες και πρακτικές για να τις δείξουν ότι υπάρχουν πάντα ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Επίσης παρευρέθηκε ο κύριος Νίκος Ανάγνου εκπρόσωπος του γραφείου της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ. Ταυτόχρονα υπήρχε έκθεση των προϊόντων και υπηρεσιών και στο τέλος της ημερίδας έγινε εκτενής συζήτηση και μίλησαν προσωπικά με τους αντιπροσώπους των εταιρειών.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν  από την Ειδική Γραμματεία Κ.ΑΛ.Ο για τη δημιουργία δικής τους επιχείρησης με απλά βήματα.

Καλούμε την ώριμη γυναίκα και όχι μόνο, που θέλει να δημιουργήσει, να προσφέρει και να δουλέψει, αλλά η αγορά εργασίας την αποβάλλει λόγω ηλικίας, να εμπνευστεί από πρωτοβουλίες άλλων γυναικών και να αποκτήσει όραμα, δύναμη και αυτοπεποίθηση για να ξαναπάρει τη ζωή στα χέρια της.