ΟΑΕΔ: Οδηγίες για τα δύο νέα προγράμματα Ενίσχυσης Πως θα κάνετε αίτηση


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Αναλυτικές οδηγίες για το πως οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής στα δύο νέα προγράμματα εξέδωσε ο ΟΑΕΔ την Δευτέρα. Οι αιτήσεις για το πρώτο πρόγραμμα ανοίγει σήμερα ενώ από αύριο θα ξεκινήσουν για το δεύτερο πρόγραμμα.

Ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος Ενίσχυσης της Ρευστότητας και Στήριξης της Απασχόλησης. Με το πρόγραμμα αυτό επιχορηγούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις και ΚοινΣΕΠ που δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας μεταξύ 1-1-2015 και 31-8-2015, προκειμένου να διατηρήσουν αυτές τις θέσεις, καθώς και νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες και μέλη ΚοινΣΕΠ πρώην άνεργοι, που έκαναν έναρξη επιτηδεύματος μεταξύ 1-1-2014 και 31-8-2015, ώστε να διατηρήσουν την δραστηριότητά τους.

Πιο συγκεκριμένα:

Α. Πρόγραμμα Επιχορήγησης Εργοδοτών για τη Δημιουργία Νέων Θέσεων Εργασίας, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Β. Ειδικό Πρόγραμμα Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013», όσον αφορά στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

Α. Πρόγραμμα Επιχορήγησης Εργοδοτών για τη Δημιουργία Νέων Θέσεων Εργασίας, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Β. Ειδικό Πρόγραμμα Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κρίσης

Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος για τις θέσεις που αφορούν στις Διοικητικές Περιφέρειες της Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νότιου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.

Οι λεπτομέρειες, για την αίτηση

Οθόνες Εφαρμογής για Υποβολή Αίτησης – NΘΕ

Οθόνες Εφαρμογής για Υποβολή Αίτησης – ΝΕΕ