Οικιακά λάδια… θα θερμάνουν δημοτικά κτίρια


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Προγραμματική σύμβαση για την έναρξη υλοποίησης προγράμματος συλλογής και ανακύκλωσης τηγανέλαιων στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου με τίτλο “ΑΝΑΚΥΚΛΟΣ ΙΣΧΥΣ’’, υπεγράφη σήμερα μεταξύ του δημάρχου, Πέτρου Σούλα και εκπροσώπων της Συνεταιριστικής Επιχείρησης Κοινωνικού Οφέλους “IONIAN RECYCLE HELLAS Κοιν.Σ.Επ.’’.

“Στόχος μας είναι μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιων να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας – ιδιαίτερα δε τη νέα γενιά αυτού του τόπου – ώστε να συμμετάσχουν όλοι στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής” τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, προσθέτοντας πως η εκμετάλλευση των μεταχειρισμένων οικιακών λαδιών έχει τεράστια οφέλη για τη μείωση των τοξικών αποβλήτων που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, αποτελώντας μια βιώσιμη ενεργειακή πηγή καυσίμων εφάμιλλη του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 6 χρόνια και σύμφωνα με τον πρόεδρο της “IONIAN RECYCLE HELLAS Κοιν.Σ.Επ.’’ κ. Διονύση Κορσιάνο τις επόμενες ημέρες ξεκινά η σταδιακή τοποθέτηση 300 κάδων συλλογής και ανακύκλωσης τηγανέλαιων σε σχολεία, δημοτικά κτίρια και κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου οι πολίτες να εναποθέτουν τα δικά τους δοχεία με το τηγανέλαιο. Στη συνέχεια, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το λάδι θα συλλέγεται και θα μεταφέρεται προς ανακύκλωση, με σκοπό τη μετατροπή του σε βιοκαύσιμο.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Βασίλη Τσακαλίδη τα βιοκαύσιμα που θα προκύπτουν από τα συλλεγόμενα και επεξεργασμένα τηγανέλαια, θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη αναγκών όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου.