Οι Χειροτέχνες – Καλλιτέχνες Δρόμου Στην Πρώτη Τους Έκθεση


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Την πρώτη τους έκθεση πραγματοποίησαν οι χειροτέχνες – καλλιτέχνες δρόμου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Μετρό του Συντάγματος παρουσιάζοντας στο Αθηναϊκό κοινό εικαστικές δημιουργίες, χειροποίητα κοσμήματα, χρηστικά καλλιτεχνήματα αλλά και παραδοσιακά προϊόντα αγροτοδιατροφής.

Η έκθεση «ΣΥΝ-ΠΡΑΤΤΩ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ» η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου «Αθηνά Εργάνη» ολοκληρώθηκε το Σάββατο 18 Μάη 2019.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη και η προβολή, καλλιτεχνικών, παραδοσιακών και πολιτιστικών στοιχείων μέσα από φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο)

«Ο σύλλογος μας επιχειρεί αυτή τη στιγμή με εξωστρεφείς δράσεις να αναδείξει την τέχνη και τις δημιουργίες που βασίζονται στις αρχές της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας» λέει στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος του συλλόγου «Εικαστικοί Καλλιτέχνες Χειροτέχνες «Αθηνά Εργάνη»και πρόεδρο της ΚΟΙΝΣΕΠ «Το Μαντείο των Τεχνών» Μαριάννα Αρετάκη.

xirotexnes

«Πρόκειται για την αρχή μιας σειράς δράσεων και διεκδικήσεων που οργανώνουμε με στόχο να αναδειχθεί ότι οι παραγωγοί αντικειμένου και οι παραγωγοί αγροτοδιατροφικού προϊόντος, μπορούν να σταθούν στα πόδια τους, να προβάλουν τα προϊόντα τους, να ενημερωθούν και να αυτοοργανωθούν. Εν τέλει να οδηγηθεί η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στην ανάπτυξη» σημειώνει η κα Αρετάκη.

Την ανάγκη περισσότερων τέτοιων διοργανώσεων αλλά και την ανάγκη ενός μόνιμου χώρου φιλοξενίας μικρών παραγωγών είτε αντικειμένου είτε αγροτροφικών προϊόντων επεσήμανε η Μαρία Κλεπετούνα από την ΚΟΙΝΣΕΠ «Γυναικών Συνεργασία». «Οι επισκέπτες της έκθεσης θα βρουν προϊόντα αγνά, καινοτόμα, χωρίς χρωστικές, από μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας» προσθέτει η κα Κλεπετούνα.

Το σπίτι των δημιουργών

«Είμαστε σε συνεννόηση με τον δήμο Αθηναίων και διεκδικούμε έναν μόνιμο χώρο, ένα κτίριο, στο οποίο θα μπορούν οι χειροτέχνες να δημιουργούν, να γίνονται εργαστήρια, σεμινάρια, εκδηλώσεις, να στήσουμε ένα συνεργατικό καφενείο μέσα κλπ» προσθέτει η κα Αρετάκη.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα διεξαχθούν ενημερωτικές συζητήσεις για την Κοινωνική Οικονομία, παρουσιάσεις με τις δραστηριότητες των εκθετών και σεμινάρια για διάφορες καλλιτεχνικές δημιουργίες. Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται σήμερα Πέμπτη 16 Μαΐου στις 6.00 το απόγευμα.

Η έκθεση βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και της Περιφέρειας Αττικής ενώ η διάθεση του χώρου πολλαπλών χρήσεων του Σταθμού Σύνταγμα αποτελεί ευγενική προσφορά της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε

xirotexnes

Καλλιόπη Ασλανίδου – http://athina984.gr