Πέντε χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου επιχειρηματία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Τι είναι αυτό που κάνει τους επιτυχημένους επιχειρηματίες να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους; Είναι κοινά τα χαρακτηριστικά που τους διαφοροποιούν; Τα δύο αυτά ερωτήματα απαντάει σε άρθρο του στο entrepreneur.com ο επί δεκαετίες στον χώρο της εκπαίδευσης επιχειρηματιών και συνιδρυτής της InventRight LLC, Stephen Key:

Ακλόνητο πάθος

Η συμβουλή του να κάνεις αυτό που αγαπάς έχει γίνει πλέον ένα κλισέ. Ο καθένας λέει, “βρες αυτό που ποθείς”. Αυτό όμως είναι ευκολότερο στα λόγια παρά στην πράξη. Για έναν επιχειρηματία απαιτείται δέσμευση και αφοσίωση –περισσότερο από πολλά άλλα επαγγέλματα. Αν δεν είστε απόλυτα σίγουρος για το προϊόν ή την υπηρεσίας σας, αυτό δεν πρόκειται να σας στηρίξει στις καλές και τις κακές στιγμές που αναπόφευκτα θα προκύψουν. Εάν βρείτε κάτι που σας αρέσει ώστε να θέλετε να το μοιραστείτε με άλλους, το πάθος αυτό θα σας δώσει τον σκοπό.

Ανοικτό πνεύμα

Οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν ξεχνούν ποτέ το πόσα μπορούν να μάθουν από τους άλλους. Ζητούν συμβουλές, είναι ευέλικτοι και αναζητούν τις καλύτερες πρακτικές. Ο φόβος της αποτυχίας μπορεί εύκολα να σας επηρεάσει αλλά και η ακαμψία δεν θα σας εξυπηρετήσει.

Η επιθυμία του να είσαι ο ειδικός

Στους επιχειρηματίες αρέσουν οι προκλήσεις. Αν δεν ίσχυε αυτό, πιθανότατα θα είχαν βρει άλλη δουλειά και είναι σίγουρο ότι οι καλύτεροι γνωρίζουν ότι τα οφέλη του να μένεις στην ίδια βιομηχανία για αρκετό καιρό είναι πολλά. Όταν περάσετε χρόνια στην ίδια βιομηχανία μαθαίνετε την ιστορία της. Γνωρίζετε τι έχει γίνει στο παρελθόν και μπορείτε να προσδιορίσετε πως μπορεί να προχωρήσει στο μέλλον. Επιπλέον, στο μεταξύ θα δημιουργήσετε ένα δίκτυο ανεκτίμητων σχέσεων που θα σας υποστηρίξουν σε μελλοντικές προσπάθειες, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς.

Μακρόπνοη προσέγγιση

Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες πάντα σκέφτονται το μέλλον. Μπορούν να απομακρυνθούν από την πορείας τους αλλά έχουν κάτι συγκεκριμένο κατά νου. Μια καθορισμένη σειρά από στόχους μπορεί να σας αποτρέψει από το να κολλήσετε. Οι στόχοι σας μπορεί να εξελίσσονται συνεχώς αλλά εάν δεν γνωρίζετε το που θέλετε να καταλήξετε, πιθανότατα δεν θα πάτε πουθενά.

Σταθερή ροή ιδεών

Η λειτουργία ενός project είναι καλή. Ωστόσο οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους. Συνεχώς διερωτώνται για το τι έπεται. Κατανοούν ότι το να είσαι επιτυχημένος επιχειρηματίας είναι ένας τρόπος ζωής και όχι προορισμός.

πηγή