Παραιτήθηκε η γγ Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Δήμητρα Χαλικιά


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Την παραίτησή της από τη θέση της γενικής γραμματέως Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας υπέβαλε η Δήμητρα Χαλικιά, η οποία, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, έγινε αποδεκτή. Η γενική γραμματέας ήρθε σε ανοιχτή σύγκρουση με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, ενώ είχε αποστείλει και επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα με την οποία κατηγορούσε την πολιτική της προϊσταμένη για συκοφαντία, προσωπική ιδιοτέλεια, κακές επιλογές στη διαχείριση κοινοτικών χρημάτων και πολιτικές που πριμοδοτούν συγκεκριμένα Κέντρα

Σημειώνεται ότι η επιστολή δημοσιεύθηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα και η κ. Αντωνοπούλου, με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα και χωρίς να αναφέρεται προσωπικά στην κ. Χαλικιά, έκανε λόγο για επιλογή τροφοδότησης με ανυπόστατες, ψευδείς ή ανακριβείς πληροφορίες που δημιουργεί μείζον θέμα πολιτικής δεοντολογίας. Το Μαξίμου φαίνεται πως είχε λάβει γνώση του περιστατικού και η παραίτηση έμοιαζε μονόδρομος.

Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, είναι αρμόδια για το συντονισμό, τη διαχείριση και την υλοποίηση παρεμβάσεων που αφορούν στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), καθώς και από άλλα εθνικά ή/και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά μέσα.

Στόχοι της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η κοινωνική και εργασιακή ένταξη των ευπαθών ομάδων και η ανάπτυξη του τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας.