Πολλές εξαγγελίες για τις ΚοινΣΕπ δεν έχουν γίνει πράξη


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Την Κυριακή 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Δικτύου των ΚοινΣΕπ Αν. Μ. θράκης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., αλλά και το καλωσόρισμα των τριών νέων μελών του δικτύου, της ΚοινΣΕπ Καβάλας, της ERGO Culture Καβάλας και της ΚοινΣΕπ Δράμας «Ανθρώπων Φύσης».

Λύση για την ανεργία και την ενσωμάτωση των κοινωνικά περιθωριοποιημένων

«Δυστυχώς οι ΚοινΣΕπ προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε ένα κλίμα πολύ αρνητικό και νιώθοντας κάποια αγανάκτηση. Υπάρχουν πολλές εξαγγελίες, εδώ και πολλά χρόνια, όσον αφορά στις ΚοινΣΕπ και στο μέλλον τους, στην στήριξη τους, αλλά δεν έχουν γίνει πράξη.» δηλώνει η πρόεδρος του Δικτύου, κα Λουϊζα Σαλτσίδου σημειώνοντας την πίστη της πως μπορούν να συμβάλουν προς την ανάπτυξη της Οικονομίας προς μια άλλη κατεύθυνση, αλλά και στην αντιμετώπιση της ανεργίας και της ενσωμάτωσης των κοινωνικά περιθωριοποιημένων.

Ένας χρόνος με πολλές υποσχέσεις

Σύμφωνα με την κα Σαλτσίδου με το νέο Νομοθετικό Πλαίσιο που τέθηκε σε ισχύ τον Οκτώβριο του 2016 υπήρξαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ΚοινΣΕπ , δημιουργήθηκε έτσι μεγάλη αισιοδοξία. «Ωστόσο», όπως δηλώνει, «έχει μεσολαβήσει σχεδόν ένας χρόνος με πολλές υποσχέσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Δεν ξέρω πού φρενάρουν όσα είναι προγραμματισμένα να γίνουν;» αναρωτιέται και η ίδια μην κρύβοντας την απορία και την απογοήτευσή της.

Απογοήτευση που δεν «φρενάρει» ωστόσο το ίδιο το Δίκτυο «Θα συνεχίσουμε σαν Δίκτυο» δηλώνει και σημειώνει «Το ότι μεγαλώνει η φωνή είναι σημαντικό.» 14 ΚοινΣΕπ , μέλη του Δικτύου Αν. Μ. Θράκης θέλουν να συμμετάσχουν στις διαβουλεύσεις για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των κονδυλίων. 14 ΚοινΣΕπ που ασχολούνται με την παραγωγή προϊόντων, στον πρωτογενή τομέα, αλλά και, τρεις από αυτές, με την παροχή υπηρεσιών.

«Υπάρχει ενδιαφέρον για τη δημιουργία Κοινωνικής Επιχείρησης, αλλά και απογοήτευση γιατί βλέπουν ότι δεν στηρίζονται όσο θα έπρεπε. Εάν πραγματικά αξιοποιηθεί το Νομοθετικό Πλαίσιο και στηριχτούν, όπως έχει εξαγγελθεί, με ευρωπαϊκά προγράμματα ή με κονδύλια μέσω ΠΕΠ, τότε σίγουρα οι ΚοινΣΕπ θα μπορέσουν να αποτελέσουν μια επιλογή για τους νέους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την ανεργία.» δηλώνει στέλνοντας το μήνυμα των ΚοινΣΕπ της περιφέρειας.