Πρόσκληση για την ίδρυση Δομών Στήριξης φορέων Κ.Αλ.Ο. και Χρηματοδοτήσεις για ΚοινΣΕπ


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Αν σας ενδιαφέρει η ενημέρωση για αυτήν την δράση ελάτε σε επαφή μαζί μας από την φόρμα επικοινωνίας στο τέλος του άρθρου.

Άμεσα θα δημοσιευθεί η πρόσκληση για τους 140 φορείς Στήριξης Κοινωνικής Οικονομίας, μία σε κάθε περιφερειακή Ενότητα. Έργο των φορέων αυτών θα είναι η βοήθεια και στήριξη στις ήδη υπάρχουσες ΚοινΣΕπ και σε όποιες θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Αντώνης Βορλόου.

Σύμφωνα με τον κ. Βορλόου 168 εκ ευρώ θα διατεθούν από την Πολιτεία για την Κοινωνική Οικονομία, σε τρεις διαφορετικούς πυλώνες, με τη μέριμνα να μην υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις δράσεων.

Λόγου χάρη, ως αρχική χρηματοδότηση και κεφάλαιο εκκίνησης ύψους 25.000 ευρώ με 100% χρηματοδότηση, για νέες ΚοινΣΕπ .

Για ΚοινΣΕπ που έχουν προχωρήσει το ποσό μπορεί να είναι μεγαλύτερο, ωστόσο θα χρειασθεί και μία ιδία συμμετοχή από την ίδια την ΚοινΣΕπ .

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία αυτά θα ανοίξουν πριν το καλοκαίρι και θα δοθεί περίοδος υποβολής αιτήσεων, όπου οι ΚοινΣΕπ που ενδιαφέρονται θα υποβάλλουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο, με το οποίο και θα αξιολογηθούν.

Σε 6 μήνες το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας

Σε ότι αφορά το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας το οποίο προορίζεται για την χρηματοδότηση των ΚοινΣΕπ, θα υπάρχει συνεργασία και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, και σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα είναι έτοιμο σε 6 μήνες από το τώρα. Ωστόσο για μικροπιστώσεις θα μπορεί να λειτουργεί νωρίτερα.

Ο κ. Βορλόου υπογράμμισε πως θα ενταθούν μέχρι το καλοκαίρι σε συνεργασία και με τις Περιφέρειες, τα φόρουμ για την Κοινωνική Οικονομία στην Ελλάδα.

Τέλος επανέλαβε πως για την παρούσα κυβέρνηση η Κοινωνική Οικονομία , είναι μια προτεραιότητα αιχμής.

[bestwebsoft_contact_form]