Πόσο θα σας κοστίσει να ανοίξετε επώνυμη κρεπερί


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Τον τελευταίο καιρό ακούμε συνέχεια για γνωστά μαγαζιά που πηγαίνουν καλά και μέσω franchise μας δίνουν την δυνατότητα να ανοίξουμε και εμείς ένα τέτοιο μαγαζί. Αξίζει όμως; Πόσα λεφτά θα χρειαστούμε;”

Μια από τις πιο οικονομικές επιχειρηματικές ιδέες που «γεννήθηκε» πρόσφατα είναι η δημιουργία ενός καταστήματος Crepa House.

To Crepa House προσφέρει σπιτική συνταγή κρέπας, παρέχοντας μια ποικιλία γευστικών προτάσεων διαφόρων γεύσεων πραλίνας, ξηρών καρπών και φρούτων αλλά και αλμυρών σπεσιαλιτέ που δε συνηθίζονται σε ελληνική κρεπερί. Το μενού περιλαμβάνει, επίσης, σάντουιτς, τορτίγιες, γλυκά, παγωτά και καφέ.

Σήμερα, η εταιρία, μόλις ένα χρόνο από την έναρξη της λειτουργίας της, έχει επεκταθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, τα προϊόντα της έχουν αγαπηθεί και το ενδιαφέρον για ενασχόληση με το franchising και για επένδυση στο χώρο αυτό διευρύνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Πως γίνετε η επιλογή ενός συνεργάτη-Franchisee;
Πάνω από όλα πρέπει ο υποψήφιος Franchisee να πιστεύει στα προϊόντα μας, για την ασυναγώνιστη ποιότητα τους και την καινοτομία τους στην αγορά. Επίσης, είναι απαραίτητο να έχει όρεξη και θέληση να αναπτυχθεί μαζί με εμάς.

Χρειάζεται να έχω εμπειρία στον χώρο της εστίασης;
Δεν προαπαιτείται καμία εμπειρία στον χώρο εστίασης και γενικότερα στην επιχείρηση. Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες μας για την λειτουργία των καταστημάτων θα επωφεληθείτε πλήρως από την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας. Με αυτόν τον τρόπο, σας ανοίγεται ο δρόμος προς την επιτυχία.

Ποια είναι η διάρκεια της σύμβασης; Όταν λήξει πληρώνω ξανά δικαιώματα για την ανανέωση;
Η σύμβαση διαρκεί 12 έτη όπως ακριβώς και το ενοίκιο του χώρου σας. Η ανανέωση γίνεται αυτόματα και χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.

Πόσο χρόνο χρειάζεται για την κατασκευή ενός καταστήματος;
Ο χρόνος κατασκευής εξαρτάται από την προϋπάρχουσα κατάσταση του προτεινόμενου χώρου. Κατά μέσο όρο εν γένει, υπολογίζεται περί τις 45 μέρες.

Πώς γίνεται η επιλογή και η προμήθεια των πρώτων υλών στα καταστήματα;
Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητη βιοτεχνική μονάδα για την παραγωγή του μείγματος κρέπας. Αυτή τη στιγμή το κόστος του μείγματος ανέρχεται στα 3,50 υερλω το κιλό. Στην επαρχία ο εφοδιασμός των καταστημάτων γίνεται με μεταφορικές εταιρείες, ενώ στην Αττική με φορτηγά της εταιρείας. Όσο για τα προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης, οι εταιρείες προμήθειας με τις οποίες έχουμε κεντρική συμφωνία εφοδιάζουν τα καταστήματα καθημερινά.

Ποια είναι η συμμετοχή μου για την πανελλαδική διαφημιστική προβολή;
Όταν γίνεται μια διαφημιστική καμπάνια συμμετέχουν όλα τα καταστήματα. Ωστόσο, δεν υπάρχει πάγιο ποσοστό εκ των πωλήσεων του καταστήματος για την πανελλαδική διαφημιστική προβολή.

Οι τιμές που πωλούν τα καταστήματα είναι σε όλα ίδιες;
Υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις που γίνονται αναλόγως την περιοχή για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Ωστόσο, όσον αφορά το concept του Patatofrenia, μέχρι στιγμής η τιμολογιακή πολιτική είναι ίδια σε όλα τα καταστήματα.

Ποιο είναι το κόστος της επένδυσης;
Το κόστος επένδυσης εξαρτάται από τα τετραγωνικά, όσο και από το αν θα είναι take away ή με τραπεζοκαθίσματα. Επισημαίνεται ότι το βασικότερο είναι η προϋπάρχουσα κατάσταση του καταστήματος. Στελέχη της ιστοσελίδας με τα οποία μίλησε το fpress.gr ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι για ένα κατάστημα 20-30 τμ το κόστος επένδυσης υπολογίζεται σε 2.000-3.000 ευρώ. Entry fees και Royalties δεν υπάρχουν. Ωστόσο οι Franchisees θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους ότι για την εκμετάλλευση του σήματος θα πρέπει να καταβάλουν μηνιαίως ένα ποσοστό του 4% επί των καθαρών πωλήσεων.

http://www.e-theseis.gr