Πώς θα βγάλετε σημαντικά κέρδη για την επιχείρησή σας μέσω Facebook;


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Περίπου 3,9 εκατ. Ελλήνων επισκέπτονται το Facebook καθημερινά, την ίδια στιγμή που το 89% είναι συνδεδεμένοι με την σελίδα τουλάχιστον μίας επιχείρησης. Μήπως τα νούμερα αυτά ανοίγουν νέους δρόμους για τα κέρδη των επιχειρήσεων;

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και σίγουρα υπάρχει μια «έτοιμη» αγορά που σας περιμένει να «βγάλετε» στον αέρα του διαδικτύου την επιχείρησή σας προκειμένου να αυξήσετε τα κέρδη σας. Καθημερινά 4 εκατομμύρια Έλληνες «μπαίνουν» στο Facebook

Οι Έλληνες είναι «εθισμένοι» στη χρήση του Facebook, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία καθώς καθημερινά περίπου 4 εκατ. άτομα από την χώρα μας συνδέονται στο Facebook, όχι μόνο για να δουν τα ποσταρίσματα των φίλων τους αλλά και για να ενημερωθούν από εγχώρια και διεθνή Μέσα, να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες των αγαπημένων τους ομάδων αλλά και…παρακολουθήσουν τις προσφορές που ποστάρουν επιχειρήσεις και καταστήματα στις σελίδες τους.

Είναι εύκολο επομένως να αντιληφθεί κανείς πως πρόκειται για μια τεράστια αγορά που μεγαλώνει διαρκώς, μια «δωρεάν» πανελλήνια διαφημιστική παροχή, που προσφέρεται σε όλους τους επιχειρηματίες, οι οποίοι απλά θα πρέπει να την εκμεταλλευθούν σωστά.

«Πρόκειται για μια διαδικασία εκδημοκρατισμού του marketing υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρέχοντάς τους τα ίδια εργαλεία, ώστε να αναπτυχθούν εύκολα και αποτελεσματικά, ανεξαρτήτως του μεγέθους ή της τοποθεσίας τους, του κλάδου στον οποίο ανήκουν ή του επιπέδου των δεξιοτήτων τους».Αυτό επισημάνθηκε από τους ομιλητές στην εκδήλωση του Facebook και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σχετικά με την προστιθέμενη αξία που προσφέρουν οι ψηφιακές λύσεις στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Γιατί οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμη εκμεταλλευθεί τις δυνατότητες του Facebook;

Γιατί πολύ απλά δεν έχουν ενημερωθεί ή δεν το γνωρίζουν καν. Οι μεγαλύτερης ηλικίας καταστηματάρχες ή επιχειρηματίες, αγνοούν τις απεριόριστες δυνατότητες που τους προσφέρει το διαδίκτυο και μια εταιρική σελίδα στο Facebook, για δωρεάν διαφήμιση χωρίς καμία απολύτως δέσμευση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χρήση ψηφιακών εργαλείων από τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραμένει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Παρ’ ότι η δυναμική των social media στην χώρα, βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, (18% στην Ελλάδα έναντι 18% κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση), οι διαδικτυακές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών υπολείπονται σημαντικά (6,1% στην Ελλάδα, 16% κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση).

Τι πρέπει να κάνετε αν έχετε επιχείρηση;

«Υπάρχουν πάνω από 60 εκατομμύρια μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ενεργά τις σελίδες του Facebook, επειδή παρέχονται δωρεάν, είναι εύχρηστες και έχουν καλή λειτουργία στα κινητά τηλέφωνα. Γενικότερα, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ανακαλύπτουν το Facebook για την επιχείρησή τους, επειδή γνωρίζουν ήδη να το χρησιμοποιούν για προσωπικούς λόγους: η δημιουργία μιας σελίδας είναι εξίσου εύκολη με τη δημιουργία ενός προφίλ», αναφέρθηκε στο Συνέδριο.

Έτσι, το «μπαλάκι» ουσιαστικά πέφτει στους νεότερους σε ηλικία χρήστες του διαδικτύου και του Facebook ειδικότερα, καθώς γνωρίζουν, πώς μπορούν να δημιουργήσουν μια σελίδα για την επιχείρησή τους που θα εκτοξεύσει τα κέρδη τους με μηδενικό κόστος. Πρόκειται για μια τακτική που ήδη εφαρμόζουν όλο και περισσότερα καταστήματα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με θαυμαστά αποτελέσματα. Όσο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία; Αρκεί να απευθυνθούν σε κάποιο νεότερο μέλος της οικογένειάς τους για τη δημιουργία σελίδας ή σε κάποια εξειδικευμένη εταιρεία από τις εκατοντάδες που ήδη υπάρχουν για την δημιουργία εταιρικών σελίδων προβολής στο Facebook.

Όταν μιλούν οι αριθμοί….

Τα άτομα που χρησιμοποιούν το Facebook στην Ελλάδα, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Facebook και του Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σχετικά με την προστιθέμενη αξία που προσφέρουν οι ψηφιακές λύσεις στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρόκειται για εντυπωσιακούς αριθμούς που αποτυπώνουν εύγλωττα, την σημερινή ελληνική πραγματικότητα της ψηφιακής εποχής, που οφείλει κάθε επιχειρηματίας να λάβει σοβαρά υπόψη του. Συγκεκριμένα, ως προς το Facebook:

-4.7 εκατ. άτομα το χρησιμοποιούν ενεργά κάθε μήνα, monthly active people
-3.8 εκατ. άτομα το χρησιμοποιούν ενεργά κάθε μήνα από το κινητό, mobile monthly active people
-3.9 εκατ. άτομα το χρησιμοποιούν ενεργά κάθε μέρα, daily active people
-3 εκατ. άτομα το χρησιμοποιούν ενεργά κάθε μέρα από το κινητό, mobile daily active people

Εσείς, ακόμη να φτιάξετε σελίδα για την επιχείρησή σας; (αν θέλετε βοήθεια στην δημιουργία σελίδας στο Facebook η ιστοσελίδας ελάτε σε επαφή  μαζί μας από την φόρμα επικοινωνίας που είναι αμέσως από κάτω 

[bestwebsoft_contact_form]