Πώς θα γίνεται η παρακράτηση φόρου σε μισθωτούς (εγκύκλιος)


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Δόθηκε στη δημοσιότητα η εγκύκλιος της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαβαΐδου με την οποία παρέχονται οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 60 του ν.4172/2013 αναφορικά με την παρακράτηση φόρου στο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις.

Επιγραμματικά στη εγκύκλιο:

– Ορίζεται ότι η παρακράτηση φόρου σε αμειβόμενους με ημερομίσθιο θα γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 4172/2013 περί Κ.Φ.Ε. και όχι με συντελεστή 3%.

– Η παρακράτηση φόρου σε εφάπαξ παροχές, πρόσθετες αμοιβές και παροχές σε είδος θα γίνεται με συντελεστή 20%, χωρίς να εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση.

– Προσδιορίζεται η παρακράτηση φόρου σε αναδρομικά εισοδήματα.

– Καθορίζεται το ποσοστό παρακράτησης φόρου στις αμοιβές αξιωματικών και κατώτερου πληρώματος που υπηρετούν σε πλοία του εμπορικού ναυτικού σε 15% και 10% αντίστοιχα.

– Η παρακράτηση φόρου στις συντάξεις που καταβάλλονται από επικουρικά ταμεία, μετοχικά, αρωγής ή αλληλοβοηθείας, γίνεται με τους συντελεστές της παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν. 4172/2013 περί Κ.Φ.Ε.

– Εξακολουθεί η μείωση του παρακρατούμενου φόρου κατά 1,5%.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ