Πώς να επιτύχετε τους Στόχους σας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Ο καθένας μας χρειάζεται στόχους στη ζωή. Η τοποθέτηση στόχων μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας και τις σχέσεις μας. Καθορισμός στόχων είναι αρκετά εύκολος, αλλά η πραγματική πρόκληση είναι: Πώς μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους σας;

images

Το πρώτο βήμα για την επίτευξη των στόχων σας είναι να ξεπεράσετε το φόβο της αποτυχίας. Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αρνητικά , τότε εμείς πιθανότατα δεν θα πάμε πολύ μακριά, στην προσπάθειά μας να πετύχουμε τους στόχους μας. Στην πραγματικότητα, δεν μπορούμε να επιτυγχάνουμε στόχους στο πρώτο στάδιο. Ο φόβος της αποτυχίας μπορεί μερικές φορές να μας αποτρέψει από το να πραγματοποιηθεί η επιτυχία. Οι αρνητικές σκέψεις ή οι “αποτυχίες” στο παρελθόν μπορούν να μας συντρίψουν. Αλλά αν συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε “αποτυχίες” του παρελθόντος, μήπως είναι αυτές οι αποτυχίες που μας οδηγούν και στην νέα αποτυχία; Ο Φαύλος κύκλος της ‘Αποτυχίας’ Μάθατε κάτι που μπορείτε τώρα να εφαρμόσετε στην πράξη ή να αποφύγετε την επόμενη φορά;

Το δεύτερο στάδιο είναι να προσδιορίσετε ποιος είναι ο στόχος που θέλετε να επιτύχετε. Μπορείτε να ξεκινήσετε με εγκεφαλικής εκπαίδευσης πιθανούς στόχους. Μερικές πιθανές ιδέες στόχος είναι: να μάθετε μια ξένη γλώσσα, να σταματήσετε το κάπνισμα, να κάνετε περισσότερους φίλους, να ανεβείτε ένα ανενεργό ηφαίστειο ή στο βουνό, τα ταξίδια έξω από τη χώρα, να μάθετε έναν παραδοσιακό χορό ή να παίξετε ένα μουσικό όργανο, να χάσετε βάρος, να τρώτε υγιεινά, ή να περάσετε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά σας. Είστε αυτός που ξέρει τι απευθύνεται σε σας και τι όχι. Προσπαθήστε να καταλήξετε με 10 έως 20 ιδέες για πιθανούς στόχους. Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι ορισμένες από αυτές θα είναι αλληλένδετες και μπορεί να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας γρηγορότερα.

Στη συνέχεια, αναλύστε τη λίστα σας και κάντε ερωτήσεις στον εαυτό σας όπως: Ποιος στόχος φαίνεται να είναι η πιο συναρπαστικός; Ποιο είναι το πιο δύσκολο; Ποιο από τα δύο θα με κάνει πιο περήφανο για τον εαυτό μου αν μπορέσω να το έχω επιτύχει; Οι καλύτερες επιτυχίες για εσάς είναι αυτές που σημαίνουν τα περισσότερα για εσάς. Μπορείτε να επιλέξετε τους στόχους που αγγίζουν όλες τις πτυχές της ζωής σας. Μετά την ανάλυση της λίστα σας, τώρα βάλτε προτεραιότητες. Κατ ‘αρχάς, επιλέξτε μερικούς βραχυπρόθεσμους στόχους που θα μπορούσατε να φθάσετε σε λίγες ημέρες. Στη συνέχεια, επιλέξτε κάποιους μακροπρόθεσμους στόχους που θα χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες για να επιτευχθούν. Βάλτε τους τώρα τους σε σειρά προτεραιότητας επιτυχίας.

Το τρίτο στάδιο είναι ο σχεδιασμός του Στόχου. Χωρίς ένα σχέδιο, μπορεί να τα παρατήσετε πολύ γρήγορα. Βοηθά να γράψετε κάτι κάτω στο χαρτί. Ξεκινήστε με την καταγραφή του στόχου σας. Στη συνέχεια, ορίστε μια εύλογη προθεσμία εντός της οποίας ελπίζετε βάσιμα να επιτευχθεί ο στόχος σας. Στη συνέχεια, σχεδιάστε τα βήματα που εμπλέκονται στην επίτευξη του στόχου. Να είστε βέβαιος να αποφύγετε τυχόν εμπόδια και πώς θα εργαστείτε για την αντιμετώπισή τους. Τέλος, κάντε την δέσμευσή με τον εαυτό σας υπογράφοντας και χρονολογώντας το έγγραφο.

Μετά από αυτό, ξεκινήστε τη δουλειά! Προσπαθήστε να σκεφτείτε κάτι που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα και θα σας φέρει πιο κοντά στο στόχο σας, δεν έχει σημασία πόσο μικρή απόσταση διανύετε. Να είστε βέβαιος ότι παρακολουθείτε την πρόοδό σας και να γιορτάζετε κάθε βήμα που πραγματοποιείται και σας φέρνει ποιο κοντά στην επίτευξη του προκαθορισμένου στόχου σας. Αν κάτι πάει στραβά στο σχέδιό σας, να το προσαρμόσετε στην πραγματικότητα και να αξιολογήσετε εκ νέου το στόχο σας, εάν είναι απαραίτητο. Και τέλος, φανταστείτε τον εαυτό σας, αφού έχετε καταφέρει τελικά το στόχο σας και την ικανοποίηση που θα νιώσετε.

Ακολουθείστε λοιπόν, για την επίτευξη των Στόχων σας. Μη φοβάστε να τοποθετείτε στόχους προς επίτευξη. Όσο ποιο δύσκολοι και μεγάλοι είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η ικανοποίηση που έχουν να σας προσφέρουν, κατά την επίτευξή τους.

Πόσο δε μάλλον όταν επιτυγχάνετε στόχους στον αχαρτογράφητο χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας σαν Κοινωνικός Επιχειρηματίας.

Ιντζεσίλογλου Λάζαρος
Μέλος Διοικούσας Επιτροπής
ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ


web analytics