Subscribe: FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας ανέλυσε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, κα. Ράνια Αντωνοπούλου μιλώντας στη Βουλή. Αυτές αφορούν επτά μέτωπα :

imagesΠιο αναλυτικά :

1. “Δεν θα αφήσουμε κενά και δεν θα προκαλέσουμε αναμονές στους συμπολίτες μας που προσδοκούν ή έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη σε κάποιο από τα υφιστάμενα προγράμματα. Αναγνωρίζοντας την ευθύνη που έχουμε, σαν τους αθλητές που συμμετέχουν σε μια σκυταλοδρομία, αφού ολοκληρώσουμε την επανεξέταση των προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί, κι αφού προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές, δρομολογούμε αμέσως την υλοποίηση τους”

2. “Θα αναπροσαρμόσουμε και θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα προσωρινής απασχόλησης που έχουν ζητήσει οι Δήμοι και αρχικώς αφορούσε 52.000 ανέργους . Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινάμε διαβούλευση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι συγκεκριμένες θέσεις που ζητούν οι Δήμοι αφορούν συγκεκριμένα έργα με συγκεκριμένο και απτό αποτέλεσμα”.

3. “Επανεξετάζουμε, με ομάδα εργασίας που έχουμε συγκροτήσει στο υπουργείο Εργασίας, όλα τα αποκαλούμενα εμπροσθοβαρή προγράμματα και οριστικοποιούμε εντός των ημερών πόσα και ποια από αυτά θα παγώσουν και ποια θα υλοποιηθούν με νέο σχεδιασμό”.

4. “Αναβαθμίζουμε τα Κέντρα Προώθησης του ΟΑΕΔ σε ουσιαστικά εργαλεία τοποθέτησης ανέργων σε θέσεις εργασίας με βάση το επαγγελματικό προφίλ, το επίπεδο σπουδών και τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Ο ίδιος ο ΟΑΕΔ θα υποστηριχτεί καταλλήλως, έτσι ώστε να αποτελέσει αποτελεσματικό εργαλείο διάγνωσης της προσφοράς και της ζήτησης για εργασία. Οι εργασιακοί σύμβουλοι πρέπει να παίζουν το ρόλο τους, να παρακολουθούν τις ανάγκες και την εξέλιξη των ανέργων που ψάχνουν δουλιά, να τους ενθαρρύνουν και να αναζητούν τρόπους ένταξής τους στην αγορά εργασίας”.

5. “Επανεξετάζουμε το σύστημα φορέων επαγγελματικής κατάρτισης με κριτήριο την ανεύρεση εργασίας για τον τελικό αποδέκτη, που είναι ο άνεργος”.

6. “Διαμορφώνουμε ένα πραγματικό κι όχι υποθετικό-όπως είναι σήμερα- σύστημα διάγνωσης αναγκών επιχειρήσεων και ανέργων, αξιοποιώντας το δυναμικό των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, των επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων. Καμία ανάθεση και μελέτη δεν θα δίδεται σε εξωτερικούς συνεργάτες, εάν προηγουμένως δεν εξαντληθούν οι δυνατότητες των εξαιρετικών υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών των υπηρεσιών του υπουργείου”.

7. “Δίνουμε ένα προνομιακό βήμα στην κοινωνική και την αλληλέγγυα οικονομία και στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Κατευθύνουμε στην κοινωνική οικονομία τους αναγκαίους πόρους, βελτιώνουμε το θεσμικό πλαίσιο, τη διασυνδέουμε με το νέο περιεχόμενο της κατάρτισης και τής αναγνωρίζουμε τη δυνατότητα να κινητοποιεί τους ανθρώπους, να οξύνει τη δημιουργικότητα και την επινοητικότητά τους, να αξιοποιεί τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους με σεβασμό στο περιβάλλον και το συλλογικό συμφέρον”.

Παράλληλα, η κα. Αντωνοπούλου, σημείωσε πως “η Κοινωνική Οικονομία, στον βαθμό που θα αποτελέσει βασικό κρίκο των έκτακτων πολιτικών για την ανάσχεση της ανεργίας και την ανάκτηση της εργασίας, μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο αποτελεσματική ενεργητική πολιτική απασχόλησης από τις ψευδεπίγραφες «ενεργητικές» πολιτικές που κατάπιαν δισεκατομμύρια, αφήνοντας πίσω τους την καμένη γη της τεράστιας ανεργίας.

Στο σχέδιο άμεσης δράσης που καταρτίζουμε στο υπουργείο Εργασίας θέλουμε να συναντηθούν οι ανάγκες κάθε τοπικής κοινωνίας, με τις δεξιότητες και τις κλίσεις του δυναμικού της στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας, αλλά και με τις ανάγκες της τοπικής επιχειρηματικότητας. Συγκολλητική ουσία αυτού του σχεδίου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία”.

Πηγή:www.capital.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

loading...

Comments

comments

© 2016 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Subscribe to our mailing list

* indicates required


Η ενημερωτική πύλη KoinSEp.Org στο πλαίσιο ανάπτυξης της δράσης της στην στήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα που πιστά υπηρετεί εδώ και πάνω από 3 χρόνια δημιουργεί στο κέντρο της Αθήνας μια Θερμοκοιτίδα ανάπτυξης της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας και σας καλεί να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον για ένταξη στην δομή αυτή συμπληρώνοντας την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ

imgimagesΕίναι σε πλήρη λειτουργία πλέον ο πρώτος και μοναδικός κατάλογος αφιερωμένος στην παρουσίαση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων του νόμου 4019/11 και φιλοξενούμε πάνω από 200 ΚοινΣΕπ με τις δράσεις τους και τις πληροφορίες επικοινωνίας από όλη την Ελλάδα. Μέσα από το περιβάλλον αυτό μπορείτε να πλοηγηθείτε εύκολα και να βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε σε όλη την Ελλάδα, οι τρόποι αναζήτησης είναι πολλοί. Η δική σου ΚοινΣΕπ είναι μέσα; enter

images

Monthly Stats 2012 - 2016