Αντωνοπούλου: Στρατηγικός μας στόχος η ανάπτυξη δομών κοινωνικής οικονομίας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
“Η Κοινωνική Οικονομία συνιστά έναν εναλλακτικό τρόπο εργασίας, οργάνωσης και παραγωγής”, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στην ομιλία της σε ημερίδα που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη με θέμα την Κοινωνική Οικονομία. Η κ. Αντωνοπούλου σημείωσε ότι η Κοινωνική Οικονομία δεν έχει ως υπέρτατο σκοπό το κέρδος, αλλά την εκπλήρωση των κοινωνικών σκοπών και την εξασφάλιση αξιοπρεπούς μισθού στα μέλη των συνεταιριστικών εγχειρημάτων.

Παρουσιάζοντας τις θεσμικές παρεμβάσεις του υπουργείου, αλλά και τα εργαλεία στήριξης του τομέα της κοινωνικής οικονομίας, τόνισε ότι η ανάπτυξή της αποτελεί για την κυβέρνηση οριζόντια προτεραιότητα και για αυτό τον λόγο “στρατηγικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη συνεταιριστικών δομών και δομών κοινωνικής οικονομίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, όπως ο αγροτικός, η βιομηχανικός, ο τουριστικός, η ενέργεια”.

Σχετικά με το τι ισχύει για την κοινωνική οικονομία στο εξωτερικό, η κ. Αντωνοπούλου σημείωσε ότι οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις είναι πιο ανθεκτικές στις οικονομικές κρίσεις γεγονός που οφείλεται στο χαμηλό κόστος λειτουργίας τους, στο φτηνό παρεχόμενο προϊόν ή υπηρεσία, καθώς δεν παρεμβάλλονται μεσάζοντες στη διαδικασία παραγωγής, αλλά και στην αλληλοϋποστήριξη που υπάρχει στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ