Σε Κοιν.Σ.Επ. οι σχολικοι φυλακες!


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Με βάση τα τωρινά δεδομένα, το μεγάλο μέρος των σχολικών φυλάκων θα αποτελέσει βασική πηγή για την κάλυψη της Μνημονιακής δέσμευσης για 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2014. Η φράση αυτή Έλληνα αξιωματούχου, που παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-Μηχανισμού Στήριξης για τα θέματα του δημοσίου τομέα, δείχνει πως ένα μικρό ποσοστό σχολικών φυλάκων, που πέρασαν σε πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας τους πρώτους μήνες του περασμένου καλοκαιριού, θα κερδίσει μεταφορά σε άλλη θέση.

Η συντριπτική πλειονότητα της συγκεκριμένης κατηγορίας θα αποχωρήσει υποχρεωτικά μέχρι τον Μάρτιο όταν θα ολοκληρωθεί ο οκτάμηνος κύκλος παραμονής στο καθεστώς. Το μέλλον αυτών των εργαζομένων είναι άγνωστο, ωστόσο, σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει κάνει μια πρόταση έκπληξη. Οπως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει προτείνει σε εκείνους που θα απολυθούν να συμμετάσχουν σε εταιρεία κοινωνικής οικονομίας. Η εταιρεία αυτή θα παρέχει υπηρεσίες σεκιούριτι για τη φύλαξη κτιρίων που ανήκουν στους ΟΤΑ, όπως παιδικοί σταθμοί, σχολικά κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, ακόμα και δημαρχεία.

Το πρόγραμμα που θα έχει διάρκεια τριών ετών θα προέρχεται μέσα από το ΕΣΠΑ. Παράλληλα, θα προβλέπει τη χρηματοδότηση των σχολικών φυλάκων με το ποσό των 10.000 ευρώ κατ ΄άτομο. Οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την οργάνωση και τη λειτουργία μιας εταιρείας που όμοιά της δεν έχει συσταθεί στην Ελλάδα, είναι η εμπλοκή στο όλο εγχείρημα της Ελληνικη Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, αλλά και της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων, επισημαίνει στην εφημερίδα στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης.

Βασικός σκόπελος που πρέπει να ξεπεραστεί, βέβαια, είναι να εξασφαλιστεί και η πελατεία…

http://www.prismanews.gr