Στην Κοιν.Σ.Επ «Μοδούσα» το αγρόκτημα του ΕΛΓΟ στο Κάτω Τρίτος Λέσβου


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Στην Κοιν.Σ.Επ «Μοδουσα» θα παραχωρηθεί, το αμέσως επόμενο διάστημα, το αγρόκτημα του ΕΛΓΟ Δήμητρα στο Κάτω Τρίτος. Η «Μοδούσα» αναλαμβάνει την υποχρέωση να το μετατρέψει σε ένα παραγωγικό, επιδεικτικό και πλήρως επισκέψιμο αγρόκτημα, το οποίο θα λειτουργεί με όρους Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ).

Η εξαγγελία της παραχώρησης του κτήματος από τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο κλείσιμο του Περιφερειακού Συνεδρίου, δείχνει τόσο το ενδιαφέρον του εγχειρήματος, αλλά και την βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στην ανάπτυξη της ΚΑΛΟ, σαν έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας, Σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση βλέπει και την αξιοποίηση μεγάλου μέρους της δημόσιας περιουσίας που σήμερα είναι σε αδράνεια.

Σχετική ανάρτηση έκανε στο Facebook ο πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ «Μοδούσα», Κώστας Αρτακιανός, που αναφέρει:

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας, στις εξαγγελίες του, με το πέρας του 14ου αναπτυξιακού συνεδρίου της περιφέρειας, εμπιστεύτηκε τη διαχείριση ενός δημοσίου ελαιοκτήματος 86 στρεμμάτων στην Κοιν.Σ.Επ «Μοδουσα», με χρέος να το μετατρέψουμε σε παραγωγικό, επιδεικτικό και επισκέψιμο. Σ’ αυτό το κτήμα η Μοδουσα θα διεξάγει πολλές δράσεις για να πετύχει τούς παραπάνω στόχους. Σε κάθε περίπτωση θα είναι και ένα κτήμα ανοιχτό σε όποιον φορέα επιθυμεί να πραγματοποιήσει κάποια δράση που θα βοηθήσει στην ανάδειξή του.

Εδώ οφείλω να ευχαριστήσω γι’ αυτή τη παραχώρηση τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και όσους εργάστηκαν, τουλάχιστον μια διετία, για να καταφέρουμε αυτό το αποτέλεσμα: τον επιστημονικό συνεργάτη της «Μοδουσα» Βαγγέλη Παυλή και τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, αλλά και τον βουλευτή Γιώργο Πάλλη με τους συνεργάτες του, Στρατή Νικολάου, Παναγιώτη Λαμπρόπουλο, Γιάννη Κλαυδιανο, όπως και τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και βεβαίως τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου. Τελειώνοντας να ζητήσω συγγνώμη αν ξέχασα να αναφερθώ σε κάποιον και να δηλώσω ότι η Μοδουσα όταν αναλαμβάνει μια υποχρέωση, την εκτελεί. Εκ μέρους της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Μοδουσα», Αρτακιανός Κώστας.

https://www.life-events.gr