Συνέδριο: Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας – Βουλγαρίας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 600 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ενίσχυση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας μέσω της ίδρυσης Δομών Στήριξης στη Διασυνοριακή Περιοχή» με το ακρωνύμιο “Growing Social”, στο οποίο συμμετέχουν από την Ελλάδα ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη- Επικεφαλής Εταίρος, ο Φορέας Διαχείρισης και Διοίκησης Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Α.Ε. – Εταίρος 2 και η Γενική Γραμματεία-Βιομηχανίας- Εταίρος 3 και από τη Βουλγαρία ο Δήμος Rudozem- Εταίρος 4 και το Local active group Zlatogerad – Nedelino- Εταίρος 5, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας INTERREG V-A GR-BG 2014-2020, διοργανώνεται το Εναρκτήριο Συνέδριο του έργου με τίτλο «Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας – Βουλγαρίας».

Το συνέδριο διοργανώνει το TECHNOPOLIS ICT BUSINESS PARK, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 στις 17:00, στην Αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» στις εγκαταστάσεις του Technopolis ICT Business Park, ΒΕΠΕ Τεχνόπολης Κτήριο Γ2.

Το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο “Growing Social”, στοχεύει να προωθήσει τις κοινωνικές επιχειρήσεις ως ένα μοντέλο τοπικής ανάπτυξης (αποκέντρωση), μέσω διάχυσης καλών πρακτικών και υποστηρικτικούς μηχανισμούς για τους εμπλεκόμενους και τους νέους κοινωνικούς επιχειρηματίες στη διασυνοριακή περιοχή. Αναμένεται ότι θα δοθεί έτσι μια εναλλακτική δυνατότητα σε άνεργους νέους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα να έχουν μία θετική κοινωνική επιρροή με τη δουλειά τους.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν οι κύριοι Αναστάσιος Τζήκας- Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Technopolis ICT Business Park, Απόστολος Μακρυκώστας Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο Γιώργος Παρισόπουλος Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. Η κα Κυριακή Αντωνιάδου Χειρίστρια του έργου από την Κοινή Τεχνική Γραμματεία του Ε.Π. Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «INTERREG V-A GR-BG 2014-2020» θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και τους στόχους του. Ενώ οι στόχοι και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου Growing Social θα παρουσιαστούν από την κα Σοφία Στεφανίδου εκπρόσωπος της EUROACTION A.E. τεχνική σύμβουλος του ICT Technopolis Business Park (PB2).

Εισηγητές στο συνέδριο θα είναι η κα Ελένη Παπαθεοδοσίου Πρόεδρος του δικτύου ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κος Λάζαρος Αγγέλου Πρόεδρος του “Βios Coop” Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης και ο Δρ. Κώστας Νικολάου Διδάσκων Οικολογίας και Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας ΑΠΘ και Πρόεδρος του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας “UnivSSE Coop”, οι οποίοι θα παραθέσουν προβλήματα και προοπτικές ανάπτυξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και τη δυναμική της ανάπτυξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή. Ενώ η εικόνα για την κατάσταση και τις προοπτικές της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή από την πλευρά της Βουλγαρίας θα παρουσιαστεί από τον κο Hristo Dimitrov τεχνικός σύμβουλος του LAG Zlatograd- Nedelino (PB5).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φορέα διοργάνωσης https://www.technopolis.gr

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη.