Σχολικοι Φυλακες και Κοινωνικες Συνεταιριστικες Επιχειρησεις


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Μετά τα τελευταία γεγονότα και την κατάργηση του σώματος των σχολικών φυλάκων υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με την απασχόληση του συνόλου των εργαζομένων και την φύλαξη των σχολείων. Ήδη πρόταση του υπουργείου εσωτερικών είναι η σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων από πρώην εργαζόμενους για να αναλάβουν με σύμβαση έργου όπως προβλέπεται και από τον νόμο 4019/2011 την φύλαξη των σχολικών μονάδων.

Εάν είσαστε και εσείς πρώην σχολικός φύλακας και θέλετε να ενημερωθείτε και να εργαστείτε, στα πλαίσια που ορίζει η Κοινωνική Οικονομία, συμπράττοντας με άλλους εργαζόμενους, ελάτε σε επαφή μαζί μας .

Εφόσον επιθυμείτε μπορούμε να σας βοηθήσουμε για την οργάνωση της δικιά σας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης και να σας παρέχουμε εκπαίδευση τεχνογνωσία και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Τα καθήκοντα

Ως προσωπικό των ΟΤΑ πρώτου βαθμού, οι φύλακες σχολικών κτιρίων υποχρεούνται στην άσκηση των καθηκόντων τους όπως αυτά υπαγορεύονται στο υφιστάμενο καθηκοντολόγιο και καθορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 35, σε συνδυασμό με τις όμοιες του άρθρου 171 του νέου Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ν. 3584 ΦΕΚ143/Α’/28.6.2007). Σύμφωνα λοιπόν με το υφιστάμενο καθηκοντολόγιο, ο ρόλος του φύλακα σχολικού κτιρίου είναι «η επιτήρηση, η διαπίστωση και η μέριμνα για τη διατήρηση της καλής κατάστασης του σχολικού κτιρίου και των γύρω υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων του από φθορές που μπορεί να προκύψουν από εξωσχολικά και μη εξωσχολικά άτομα, με στόχο τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για την ομαλή λειτουργία του σχολείου».

Εδώ όλο το καθηκοντολόγιο των σχολικών φυλάκων