Τα Χαρακτηριστικά του Επιχειρηματία!


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Ένα επιχειρηματικό άτομο είναι αυτό που, έχει μια θετική, ευέλικτη και ευπροσάρμοστη στάση απέναντι στην αλλαγή που την βλέπει ως πηγή ευκαιριών παρά απειλών. Ένα επιχειρηματικό άτομο είναι ικανό, ακόμα και ανυπόμονο να αναλάβει ευθύνες και είναι επιδέξιο στην επικοινωνία, στο σχεδιασμό, στην οργάνωση και στο να επηρεάζει θετικά τους άλλους. Οι επιχειρηματίες δεν εξαρτώνται από άλλα άτομα να τους πουν τι θα κάνουν. Κάνουν τολμηρά βήματα και ενώ μπορεί να έχουν ένα ή περισσότερα από τα πιο κάτω χαρακτηριστικά, αν δεν χρησιμοποιούν την πρωτοβουλία τους και δεν δημιουργούν ευκαιρίες τότε η επιχείρηση τους περιορίζεται. Δρουν πάνω στο περιβάλλον τους αντί να αντιδρούν σε αυτό.

Για να αντιμετωπίσει την αλλαγή με αυτό τον τρόπο ένα άτομο αισθάνεται την ασφάλεια που αντλείται μέσα από την αυτοπεποίθηση και νιώθει άνετα όταν αντιμετωπίζει την ανασφάλεια, τους κινδύνους, τις δυσκολίες, και το άγνωστο. Ένα επιχειρηματικό άτομο είναι δραστήριο, γεμάτο αυτοπεποίθηση, έχει στόχους και δεν είναι παθητικό, αναποφάσιστο ή εξαρτώμενο. Αν και οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν μοιάζουν απαραίτητα ως προς το χαρακτήρα και τις επιλογές τους, τους διακρίνει μια διαφορετική χημεία ως προς τον τρόπο ανάλυσης και σύνθεσης των δεδομένων της αγοράς και των εκτιμήσεων τους. Κοινό χαρακτηριστικό του επιτυχημένου επιχειρηματία είναι η δυνατότητα του να βλέπει με διορατικότητα τα στοιχεία που συνθέτουν την αγορά, η ενεργητικότητα και η επιμονή του να στοχεύει συνεχώς προς την πρόοδο. Ο επιχειρηματίας δεν είναι ένας απλός εισοδηματίας, είναι ένα σκληρά εργαζόμενο άτομο με ψυχικές και υλικές αντοχές που θα τον βοηθήσουν να αντεπεξέλθει, στις απογοητεύσεις, στις αποθαρρύνσεις και στις πιέσεις, ώστε να ορθώσει την επιχείρηση του και να τη διατηρήσει.

Ο επιχειρηματίας θα πρέπει να οριοθετήσει στόχους, να προδιαγράψει προσδοκίες, να μορφοποιήσει προοπτικές, να αναλάβει ευθύνες. Η δυνατότητα εκτίμησης της ρευστότητας της αγοράς και η ευελιξία του, συνιστούν χαρακτηριστικά ζωτικής σημασίας για την επιτυχημένη πορεία του οικοδομήματος του. ο επιχειρηματίας για να συνέλθει σε μια ανταγωνιστική αγορά και να επιβιώσει, θα πρέπει να είναι συνεργάσιμος προς προμηθευτές και ανταγωνιστές, γιατί η συνεργασία και η σύναψη συμμαχιών μπορούν να καλύψουν αδυναμίες και να τον διατηρήσουν στο ¨παιχνίδι¨. Τέλος ο επιχειρηματίας δεν θα πρέπει απλώς να διοικεί, αλλά να ασκεί management, δηλαδή να προγραμματίζει, να διοικεί, να οργανώνει, να ελέγχει, να επικοινωνεί και να διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες, να διαχειρίζεται κρίσεις, το ανθρώπινο δυναμικό, να διαχέει την οργανωσιακή γνώση, να έχει άποψη στα χρηματοοικονομικά, στην αποθήκη, στο σχεδιασμό του marketing.

Οι επιχειρηματίες λοιπόν θα πρέπει:

  • Να έχουν ηγετικές ικανότητες, ταλέντο στη λήψη αποφάσεων, πειθώ και προσωπική ποιότητα.
  • Να έχουν την ικανότητα να πείθουν
  • Να έχουν μια ευέλικτη στάση και είναι πρόθυμοι να εξετάσουν μια αλλαγή.
  • Να είναι δημιουργικά μυαλά.
  • Να έχουν την επιθυμία να δημιουργήσουν κάτι νέο. Οι επιχειρηματίες προκαλούν το ¨κατεστημένο¨, κάτι που συχνά τους φέρνει σε αντιπαράθεση.
  • Να είναι άνθρωποι ανεξάρτητοι.
  • Να είναι καλοί στο να λύουν προβλήματα τα οποία βλέπουν σαν ευκαιρίες παρά σαν απειλές.
  • Να αισθάνονται την ανάγκη να πετύχουν.

Όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν το πορτραίτο του επιτυχημένου επιχειρηματία.

Κάποιοι επιχειρηματίες έκαναν τα χόμπι, τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες τους, επιχειρήσεις που τους ικανοποιούν και οικονομικά και ψυχικά, απλά με το να δουν μια ανάγκη στον περίγυρο τους και βρίσκοντας τον τρόπο να την ικανοποιήσουν. Μπορείς και εσύ!!!!

Online Φροντιστήριο