Subscribe: FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


imagesΤο τεράστιο αναποδογυρισμένο βαρέλι, που για έξι μήνες θα βρίσκεται στον πρώτο προβλήτα του λιμανιού, είναι η πρώτη δημόσια ανταλλακτική βιβλιοθήκη που έγινε από την ομάδα «Thessaloniki Next2U», μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που διατηρεί τον εθελοντικό της χαρακτήρα και εντάσσει το συγκεκριμένο πρότζεκτ (με την επωνυμία «Think Tank») στις δράσεις της, που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο του αστικού ακτιβισμού, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 26χρονος Δημήτρης Θεοδωράκος, ένας εκ των τριών ατόμων που «τρέχουν» το συγκεκριμένο έργο.

Οι άλλοι δύο συνεργάτες του κ. Θεοδωράκου είναι ο 25χρονος Βαγγέλης Κοκκοτζής και η 29χρονη Ιωάννα Καρυπίδου, που με μεράκι και θέληση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο «έτρεξαν» το συγκεκριμένο έργο για τη δημιουργία αυτής της ξεχωριστής βιβλιοθήκης.

«Φιλοσοφία μας είναι να παίρνει κάποιος ένα βιβλίο και να αφήνει ένα άλλο» εξήγησε ο κ. Θεοδωράκος.

Όσο για το πώς ξεκίνησε όλη αυτή η δράση, ο κ. Θεοδωράκος σημείωσε ότι η ομάδα Thessaloniki Next2U έλαβε μέρος στο 3ο FEAST Thessaloniki που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο και καταθέτοντας αυτή την πρόταση κέρδισε το πρώτο βραβείο. Από εκεί και έπειτα, ο χρόνος «έτρεχε», μαζί με τον ενθουσιασμό και την εργασία της ομάδας για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου πρότζεκτ.

Το πρωτοποριακό και καινοτόμο σχήμα της βιβλιοθήκης που θα μείνει για έξι μήνες στον πρώτο προβλήτα, όπως είπε ο κ. Θεοδωράκος, πηγάζει από την παραχώρηση σχεδίων και συμβουλευτικής που παρείχε ένα γραφείο από τη Νέα Υόρκη, με τους οποίους η ομάδα είχε επαφή.

Ο σκελετός της βιβλιοθήκης αποτελείται από τέσσερα ξύλινα «πόδια» και η «οροφή» της είναι μια δεξαμενή,(εξ’ ου και το όνομα της δράσης: «think tank»), «ένας κάδος που χρησιμοποιούν οι οινοπαραγωγοί για την αποθήκευση σταφυλιών».

Για τους έξι μήνες που η βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στον πρώτο προβλήτα, η ομάδα έχει αναλάβει τον εφοδιασμό της με βιβλία, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Όσοι την αντικρίσουν για πρώτη φορά, ενδεχομένως να εκπλαγούν από το μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα και συνολικά την κατασκευή της. Μάλιστα, διαπιστώσαμε ιδίοις όμασι ότι η κατασκευή προκαλεί έκπληξη και απορία για το τι μπορεί να είναι. Μόλις, όμως, ξεπεραστούν οι αρχικές επιφυλάξεις και φόβοι και μπει κάποιος στο… βαρέλι – βιβλιοθήκη, διαπιστώνει πως τριγύρω του βρίσκονται βιβλία. Η βιβλιοθήκη έχει δύο σειρές από ράφια που εφάπτονται κυκλικά της δεξαμενής, βιβλία συγγραφέων όπως ο Νίκος Καζαντζάκης, αλλά και βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά.

«Για πρώτη φορά είχαμε χορηγία (βιβλίων) από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης» ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο κ. Θεοδωράκος.

Εκτός της πρώτης βιβλιοθήκης που στήθηκε στο λιμάνι, η ομάδα ετοιμάζεται πυρετωδώς και για την τοποθέτηση μιας ακόμη, στο κέντρο της πόλης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

loading...

Comments

comments

© 2016 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Subscribe to our mailing list

* indicates required


Η ενημερωτική πύλη KoinSEp.Org στο πλαίσιο ανάπτυξης της δράσης της στην στήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα που πιστά υπηρετεί εδώ και πάνω από 3 χρόνια δημιουργεί στο κέντρο της Αθήνας μια Θερμοκοιτίδα ανάπτυξης της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας και σας καλεί να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον για ένταξη στην δομή αυτή συμπληρώνοντας την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ

imgimagesΕίναι σε πλήρη λειτουργία πλέον ο πρώτος και μοναδικός κατάλογος αφιερωμένος στην παρουσίαση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων του νόμου 4019/11 και φιλοξενούμε πάνω από 200 ΚοινΣΕπ με τις δράσεις τους και τις πληροφορίες επικοινωνίας από όλη την Ελλάδα. Μέσα από το περιβάλλον αυτό μπορείτε να πλοηγηθείτε εύκολα και να βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε σε όλη την Ελλάδα, οι τρόποι αναζήτησης είναι πολλοί. Η δική σου ΚοινΣΕπ είναι μέσα; enter

images

Monthly Stats 2012 - 2016