Το κλειδί της Εμπιστοσύνης


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Ποιό είναι το κλειδί του Κοινωνικού επιχειρηματία ώστε να αναπτύσσει με επιτυχία τους κοινωνικούς στόχους και σκοπούς.

Το κλειδί της Εμπιστοσύνης

Πρέπει να το παραδεχτείτε, αν θέλετε να πετύχετε σε οτιδήποτε, θα πρέπει να έχετε αναπτυγμένο ένα ορισμένο επίπεδο εμπιστοσύνης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει με τόλμη και χωρίς κανένα φόβο να επιτιθέμαστε σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν περιοχές όπου δεν έχετε εμπιστοσύνη. Θα πρέπει να τις εντοπίσετε όμως για να είστε σίγουροι, για να πετύχετε.

images

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσδιορίσετε, τι, έχετε περισσότερη εμπιστοσύνη, και τι, σημασία έχει για εσάς η εμπιστοσύνη της περιοχής. Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι είστε φοβισμένοι με το να μιλήσετε δημόσια, και θα πρέπει να το ξεπεράσετε για να έχετε επιτυχία. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας για την ομιλία μπροστά στους ανθρώπους. Αν έχετε αποτυχία στο να μαγειρέψετε ένα καλό γεύμα, αυτό σίγουρα δεν θα έχει επιπτώσεις και καμία σημασία στην ικανότητά σας, να μιλήσετε δημόσια. Θα πρέπει να εντοπίσετε, πού θα πρέπει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη, και πού η έλλειψη εμπιστοσύνης δεν έχει σημασία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε ή σας απαγορεύετε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη και σε άλλους τομείς.

Ένας από τους κινδύνους της έλλειψης εμπιστοσύνης είναι ότι τροφοδοτεί την αποτυχία. Κατάρρευση της εμπιστοσύνης, οδηγεί σε αποτυχία, η οποία οδηγεί σε κατάρρευση της εμπιστοσύνης … καλά καταλάβατε ότι είναι ένας φαύλος κύκλος που μόλις ξεκίνησε. Η έλλειψη εμπιστοσύνης ανεβάζει το ποσοστό αποτυχίας σας, και θα σας επιβραδύνει. Έτσι, το πρώτο κλειδί για την απόκτηση της εμπιστοσύνης είναι να επιτύχετε παρά να αποτύχετε.

Οι πρώτες σας επιτυχίες, δεν χρειάζεται να είναι σημαντικές επιτυχίες. Απλά πρέπει να πετύχετε σε κάτι για να ξεκινήσετε, να υψώνετε τον εαυτό σας, και να ξεφύγετε από τον φαύλο κύκλο της εμπιστοσύνης. Επιλέξτε ένα μικρό στόχο να επιτευχθεί. Αυτός πρέπει να είναι ένας στόχος που δεν μπορεί να επιτευχθεί αυτή τη στιγμή, αλλά θα πρέπει επίσης να είναι εφικτός με λίγη δουλειά. Βάλτε στο μυαλό σας την επίτευξη αυτού του στόχου. Ορίστε τον εαυτό σας ένα ρεαλιστικό χρονικό πλαίσιο, και στη συνέχεια να καθορίσετε τι χρειάζεστε για να για να το κάνετε πράξη.

Μόλις επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα αρχίσετε να βλέπετε ότι μπορείτε να πετύχετε. Θέτετε στόχους, και εργαστείτε για την επίτευξη τους. Η επιτυχία θα οδηγήσει στην εμπιστοσύνη, η οποία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιτυχία, και η περισσότερη εμπιστοσύνη …καλά καταλάβατε μόλις αρχίσατε τον κύκλο της επιτυχίας. Μετά από λίγο, θα είστε σε θέση να επιτεθείτε στους κρίσιμους τομείς όπου η έλλειψη εμπιστοσύνης σας προκαλεί προβλήματα. Εάν φοβάστε την δημόσια ομιλία, μπορείτε τώρα να αρχίσετε να εργάζεστε ώστε να μειώσετε την έλλειψη εμπιστοσύνης. Βρείτε τον καθοδηγητή σας για να βοηθηθείτε κατά την προσπάθεια αύξησης της εμπιστοσύνης σας.

Μην συγχέετε την εμπιστοσύνη με την αλαζονεία. Είμαι βέβαιος ότι η εμπιστοσύνη είναι ένα καλό συναίσθημα, ενώ η αλαζονεία είναι μία κακή αποστροφή του ανθρώπινου χαρακτήρα. Η εμπιστοσύνη είναι η ιδέα που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία. Αλαζονεία είναι η ιδέα ότι είστε καλύτεροι από τους άλλους.

Η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί για την επιτυχία σε κάθε πτυχή της ζωής σας. Είτε θέλετε να πετύχετε στις επιχειρήσεις, δημιουργικές ενασχολήσεις, γυμναστήρια, απώλεια βάρους, ή οικογένεια, θα πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη. Ξεκινήστε θέτοντας στον εαυτό σας μικρούς στόχους, και να βρείτε μικρές επιτυχίες. Κτίστε πάνω στις επιτυχίες σας και θα βρείτε τον εαυτό σας να κερδίζει την εμπιστοσύνη σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Μόλις έχετε την εμπιστοσύνη και την επιτυχία, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε να βοηθήσετε όσους δεν διαθέτουν οι ίδιοι εμπιστοσύνη.

Θα κλείσω με ένα ερώτημα:

Πόσο είμαστε διαθεμένοι να δημιουργήσουμε και να διαχύσουμε στους γύρω μας την εμπιστοσύνη που οδηγεί στην επιτυχία;

Λάζαρος Ιντζεσίλογλου
Μέλος Διοικούσας Επιτροπής
ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ


shopify traffic stats