Το προφίλ του κοινωνικού επιχειρηματία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Οι κοινωνικοί επιχειρηματίες δεν είναι οι πολίτες που περιμένουν τη θετική αλλαγή να συμβεί, αλλά εκείνοι που την φέρνουν. Οποιοσδήποτε μπορεί να κρύβει μέσα του έναν κοινωνικό επιχειρηματία: ένας νέος, ένας φοιτητής, μία ομάδα πολιτών που θέλει να αντιμετωπίσει ένα τοπικό πρόβλημα, ένας εργαζόμενος στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα που θέλει να κάνει τα πράγματα διαφορετικά, μία ευπαθής κοινωνικά ομάδα, ένας συνταξιούχος, ένας άνεργος. Ο καθένας που τολμά να επιχειρήσει δημιουργώντας επαγγελματικές ευκαιρίες για τον ίδιο και τους άλλους, έχοντας στο επίκεντρο των δράσεών του τον άνθρωπο, τον πλανήτη, αλλά και το κέρδος, είναι ένας εν δυνάμει κοινωνικός επιχειρηματίας.

images

Ποια είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά ενός κοινωνικού επιχειρηματία;

Ένας κοινωνικός επιχειρηματίας δίνει έμφαση στην αλλαγή μίας δεδομένης κοινωνικής κατάστασης, προσδιορίζοντας τις ανάγκες και δίνοντας πρακτικές λύσεις σε κοινωνικά προβλήματα. Συνδυάζοντας την καινοτομία και την επινοητικότητα με τις ευκαιρίες της αγοράς ο κοινωνικός επιχειρηματίας φροντίζει να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στον τομέα απασχόλησής του.

Ως ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να αναλάβει το ρίσκο μίας πρωτοβουλίας, ο κοινωνικός επιχειρηματίας προχωρά συχνά στην εφαρμογή των ιδεών του χωρίς να έχει καλύψει πάντα εκ των προτέρων όλους τους απαραίτητους πόρους.

Ένας κοινωνικός επιχειρηματίας χαρακτηρίζεται από μία υγιή ενεργητικότητα, παρακολουθεί και αξιολογεί τα αποτελέσματα των δράσεών του, ενώ μένει πάντα προσκολλημένος στο στόχο του, ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

πηγή