Το Facebook βάζει τα γυαλιά στους Έλληνες επιχειρηματίες


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Δείγμα υγιούς επιχείρησης, όπου οι εργοδότες αφουγκράζονται τα προβλήματα και τις παρατηρήσεις των εργαζομένων τους, η εταιρεία Facebook προέβη σε μία αξιέπαινη πράξη κερδίζοντας αστραπιαία το σεβασμό μας.

Μέσα στο αβέβαιο παρόν και το χαοτικό εργασιακό καθεστώς που έχει επιτρέψει στις ελληνικές επιχειρήσεις να συμπεριφέρονται πολλές φορές απερίσκεπτα και εχθρικά απέναντι στους εργαζομένους τους, έρχεται η πρόσφατη πρωτοβουλία της εταιρείας Facebook ως εξαιρετικό παράδειγμα τίμιας εργασιακής συμπεριφοράς για να μας κάνει να πιστέψουμε και πάλι στις φυσιολογικές εργασιακές συνθήκες.

Σε ανακοίνωσή της η Διευθύνων Σύμβουλος Sheryl Sandberg παρουσιάζει μία σειρά από ριζοσπαστικές μισθολογικές αλλαγές τις οποίες το αρμόδιο τμήμα της εταιρείας επεξεργαζόταν από καιρό και τώρα θα τις βάλει σε εφαρμογή ξεκινώντας από τα κεντρικά γραφεία στη Καλιφόρνια.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα η εταιρεία θα προχωρήσει σε σημαντικές αυξήσεις και παροχή αξιοσημείωτων προνομίων σε χαμηλόμισθους εργαζομένους της, προκειμένου να μειωθούν οι ανισότητες που επικρατούν συγκριτικά με τα στελέχη.

Αυξάνει σε 15 δολάρια την ώρα τον κατώτατο μισθό, προσφέρει 15 ημέρες πληρωμένης άδειας και δίνει στους εργαζομένους που δεν λαμβάνουν αμειβόμενη γονική άδεια, το ποσό των 4.000 δολαρίων ως επίδομα τέκνου για νέους γονείς. Σκοπός είναι να δοθεί μία ώθηση στη δημιουργία ισχυρότερων οικογενειών και πιο υγιών παιδιών.

Αυτές οι μισθολογικές αλλαγές αφορούν ανθρώπους που εργάζονται στους κόλπους της εταιρείας, σε καφετέριες, εστιατόρια, είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα κ.ο.κ. Οι αλλαγές ισχύουν αναδρομικά από την 1η Μαϊου και αφορούν για την ώρα τους εργαζομένους στα κεντρικά γραφεία στην Καλιφόρνια ενώ πρόκειται να ισχύσουν και στις υπόλοιπες πόλεις της Αμερικής

http://www.pathfinder.gr