Subscribe: FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν σας ενδιαφέρει η διερεύνηση πιθανής σας ένταξης στον νέο αναπτυξιακό νόμο μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα από την φόρμα επικοινωνίας στο τέλος του άρθρου και ένας συνεργάτης μας θα έλθει σε άμεση επαφή μαζί σας. 

Την επόμενη εβδομάδα, ενεργοποιούνται τα νέα εργαλεία του Αναπτυξιακού, με την δημοσιοποίηση σε ΦΕΚ των αποφάσεων προκήρυξης των τεσσάρων νέων καθεστώτων. Τότε θα ανοίξει και η δυνατότητα για την υποβολή αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα  Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού υπέγραψε τις τέσσερις πρώτες προσκλήσεις για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών προτάσεων στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

Συγκεκριμένα, ενεργοποιούνται τα προγράμματα:

  • «Γενική Επιχειρηματικότητα»,
  • «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού»,
  • «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ»
  • «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους».

Ο νέος Αναπτυξιακός, προσφέρει σημαντικές φοροαπαλλαγές λιγότερο άμεσες ενισχύσεις, κάτι που μετά τις αυξήσεις στην φορολογία, μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο πλεονέκτημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο, από τα 550 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού των προγραμμάτων, περίπου τα 380 εκατ. ευρώ θα είναι οι φοροαπαλλαγές, ενώ τα 170 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε μετρητά, ως επιχορήγηση.

Οι ενισχύσεις του νόμου, δίδονται με τέσσερεις διακριτούς τρόπους. Αυτοί είναι η φορολογική απαλλαγή, η επιχορήγηση, η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης και η επιδότηση του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης

Ελάχιστο ύψος επένδυσης

Το κάθε ένα από τα καθεστώτα του νόμου, είναι ξεχωριστό, με ιδιαίτερη στόχευση και ανάλογα δίνεται βάρος σε διαφορετικούς τρόπους ενίσχυσης, π.χ. στο καθεστώς «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» προβλέπεται μόνο φοροαπαλλαγή και όχι «ζεστό» χρήμα.  Το ίδιο ισχύει και για το πρόγραμμα «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους», με την διαφορά, ότι εδώ οι επιχειρήσεις μπορούν να ενταχθούν  στον νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις.

Ο νόμος έχει συγκεκριμένα όρια για την ένταση μενός επενδυτικού σχεδίου στις διατάξεις του.  Ελάχιστο συνολικό ύψος επένδυσης έχει οριστεί:

  • 50.000 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.ΣΕπ),
  • 100.000 ευρώ για πολύ μικρές επιχειρήσεις,
  • στις 150.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις,
  • στις 250.000 ευρώ για μεσαίες επιχειρήσεις,
  •  στις 500.000 ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις και τα cluster

Τα 4 είδη ενισχύσεων

Φορολογική απαλλαγή: Η οποία θεμελιώνεται με την πιστοποίηση της υλοποίησης του 50% του κόστους του επενδυτικού σχεδίου από το αρμόδιο όργανο ελέγχου. Ο φορέας μπορεί να αξιοποιήσει το σύνολο της δικαιούμενης ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής εντός δεκαπέντε φορολογικών ετών από το έτος θεμελίωσης του δικαιώματος χρήσης της ωφέλειας υπό τους περιορισμούς που τίθενται από τον νόμο.

Επιχορήγηση: Φτάνει μέχρι το 50% της επιχορήγησης και μπορεί να καταβάλλεται στον δικαιούχο μετά από την πιστοποίηση από το αρμόδιο όργανο ελέγχου της υλοποίησης του 50% του κόστους του σχεδίου. Το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται μετά την έκδοση της απόφασης ολοκλήρωσης και έναρξης λειτουργίας.

Επιδότηση Χρηματοδοτικής Μίσθωσης: Η καταβολή της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης γίνεται μετά την πιστοποίηση από τους αρμόδιους ελεγκτές της εγκατάστασης στη μονάδα του συνόλου του μισθωμένου εξοπλισμού.

Επιδότηση του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης: Η επιδότηση για την νέα απασχόληση, μπορεί να πραγματοποιηθεί  μετά την πιστοποίηση από τους αρμόδιους ελεγκτές ότι δημιουργήθηκαν οι θέσεις εργασίας.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

loading...

Comments

comments

© 2016 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Subscribe to our mailing list

* indicates required


Η ενημερωτική πύλη KoinSEp.Org στο πλαίσιο ανάπτυξης της δράσης της στην στήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα που πιστά υπηρετεί εδώ και πάνω από 3 χρόνια δημιουργεί στο κέντρο της Αθήνας μια Θερμοκοιτίδα ανάπτυξης της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας και σας καλεί να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον για ένταξη στην δομή αυτή συμπληρώνοντας την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ

imgimagesΕίναι σε πλήρη λειτουργία πλέον ο πρώτος και μοναδικός κατάλογος αφιερωμένος στην παρουσίαση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων του νόμου 4019/11 και φιλοξενούμε πάνω από 200 ΚοινΣΕπ με τις δράσεις τους και τις πληροφορίες επικοινωνίας από όλη την Ελλάδα. Μέσα από το περιβάλλον αυτό μπορείτε να πλοηγηθείτε εύκολα και να βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε σε όλη την Ελλάδα, οι τρόποι αναζήτησης είναι πολλοί. Η δική σου ΚοινΣΕπ είναι μέσα; enter

images

Monthly Stats 2012 - 2016