Υπουργείο Εργασίας: Προχωρά στην αξιοποίηση δέκα ακινήτων και σε ΚοινΣΕπ


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Στην τελική φάση περνά το πρόγραμμα ανάκτησης των ακινήτων του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, μέσω της αξιοποίησης με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης από το υπουργείο Εργασίας, με περισσότερα από δέκα ακίνητα να αναβιώνουν με χρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς Φορείς του Δημοσίου και λοιπά νομικά πρόσωπα κοινωφελούς ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα, για τη χρήση των κτιρίων των εποπτευόμενων Φορέων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προέκυψε ενδιαφέρον για αρκετά ακίνητα.

Συνολικά, υποβλήθηκαν 36 προτάσεις από ενδιαφερόμενους Φορείς για 34 ακίνητα (αυτοτελή κτίρια, όροφοι, διαμερίσματα & καταστήματα). Μετά την πρώτη αξιολόγηση της ποιότητας και της βιωσιμότητας των προτεινόμενων χρήσεων, της συμβατότητας με τις στρατηγικές αρχές του προγράμματος και της οικονομικής και κοινωνικής ανταπόδοσης, προκρίνονται οι επαναχρήσεις δέκα ακινήτων και περισσότερων από πενήντα κενών έως σήμερα διαμερισμάτων.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει ο β’ κύκλος του προγράμματος, με την πρόσκληση ενδιαφέροντος προς ιδιώτες και νομικά πρόσωπα κοινωφελούς χαρακτήρα Κοιν.Σ.Επ. & Μ.Κ.Ο, η οποία θα αφορά αφενός αμιγώς εμπορική αξιοποίηση (κυρίως ξενοδοχεία και κτίρια γραφείων) και αφετέρου κοινωνικές χρήσεις από κοινωφελείς φορείς, συνεργασίες νεοφυών ή νεανικών επιχειρήσεων, πολιτισμού.

Οι επικεφαλής του υπουργείου Εργασίας στοχεύουν σε αυτή τη φάση να καταφέρουν να αποκτήσουν νέες χρήσεις και τα υπόλοιπα ακίνητα του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων, μετά από πολυετή αδράνεια.