Subscribe: FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


images* Κατεβάστε από εδώ χρήσιμο υλικό πριν μας καλέσετε *

Μήπως ήρθε πλέον ο χρόνος να φτιάξεις και εσύ την δική σου Κοινωνική Επιχείρηση; Ο νομός 4019/2011  δημιουργήθηκε για να δώσει μια λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα εδώ στην Ελλάδα. Σε συνέχεια και συμπλήρωση με αρκετά θετικά στοιχεία ο νέος νόμος για την κοινωνική οικονομία 4430/16 έρχεται να συμπληρώσει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία που θα παραθέσουμε στην συνέχεια του άρθρου.

Οι δράσεις που μπορούν οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ) να δραστηριοποιηθούν αφορούν την παραγωγή προϊόντων και παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας (πολιτισμός, περιβάλλον, οικολογία, εκπαίδευση, παροχές κοινής ωφέλειας, αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων κ.α.) που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, την προώθηση της απασχόλησης, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης.

Για να έχει επιτυχία η προσπάθεια δραστηριοποίησης μέσω δημιουργίας μιας ΚοινΣΕπ πρέπει να γίνει μια τοπική έρευνα και να διαπιστωθούν οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και πως μπορούν να δοθούν λύσεις μέσα από την δράση μιας ΚοινΣΕπ.

Ποιοι μπορούν να είναι μέλη μιας «ΚοινΣΕπ».;

Τα μέλη της «ΚοινΣΕπ.» μπορούν να είναι απλοί πολίτες αλλά και νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις). Απλά η συμμετοχή των νομικών προσώπων στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσοστό του 1/3 των μελών της, ενώ δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε αυτήν των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) που υπάγονται σε αυτούς. Σε ΚοινΣΕπ. Ένταξης μπορούν να συμμετέχουν Ν.Π.Δ.Δ. με έγκριση του φορέα που τα εποπτεύει. Τα μέλη της συμμετέχουν σε αυτήν με μια ψήφο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των συνεταιριστικών μερίδων που κατέχουν.

Το κεφάλαιο της επιχείρησης διαιρείται σε συνεταιριστικές μερίδες. Ο αριθμός των μερίδων και η ονομαστική τους αξία, η οποία είναι ίδια για κάθε μερίδα, καθορίζονται στο καταστατικό της επιχείρησης.

Τα μέλη της ΚοινΣΕπ. διαθέτουν τουλάχιστον από μία υποχρεωτική συνεταιριστική μερίδα, ως ελάχιστη χρηματική συμμετοχή στο κεφάλαιο της επιχείρησης, το ύψος της οποίας ορίζεται ελεύθερα από το καταστατικό και είναι ίσο για όλα τα μέλη.

Ήδη τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα όσον αφορά την Κοινωνική Οικονομία και την επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα μέσα και από την υποστήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας με την δημιουργία ΚοινΣΕπ σε πολλούς κλάδους και κατευθύνσεις με τελευταία αναφορά στην αναζωογόνηση Χρεωκοπημένων Επιχειρήσεων μέσα από μεταβίβαση στους πρώην εργαζόμενους και την επανεκκίνηση τους σε νέες βάσεις όπως το παράδειγμα της Βιομε στην Θεσσαλονίκη.

Ήδη ο ΟΑΕΔ επιχορηγεί με το πλήρες μισθολογικό κόστος την πρόσληψη και των ιδίων των μελών στην επιχείρηση τους και από μέρα σε μέρα περιμένουμε και την έναρξη χρηματοδοτικών προγραμμάτων που θα βοηθούν τον Κοινωνικό Επιχειρηματία να βρει τα αναγκαία αρχικά κεφάλαια έως και 100% για να ξεκινήσει την δράση του στην τοπική κοινωνία

Ο νέος νόμος 4430/2016 για την Κοινωνική Οικονομία προβλέπει μεταξύ άλλων την απαλλαγή από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος για τις ΚοινΣΕπ για τα πρώτα 5 έτη και στην συνέχεια την ετήσια καταβολή μόνο 500 ευρώ. Επίσης με τον νέο νόμο απλουστεύεται το θέμα την διοίκησης με την δυνατότητα με απόφαση γενικής συνέλευσης τον ορισμό διαχειριστή αυτής.

Αν και εσείς έχετε διαπιστώσει μια ανάγκη στην τοπική σας κοινωνία και έχετε ένα όραμα η μια ωραία ιδέα ελάτε σε επαφή μαζί μας από την παρακάτω φόρμα να σας βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της ιδέας αυτής και στην σύσταση της επιχείρησης σας με όλη την τεχνογνωσία των 4 και πλέων ετών που έχουμε με την ενασχόληση μας με αυτή την μορφή επιχειρηματικότητας.

  • Wind = 6931025400
  • Vodafone = 6956695666
  • Φίσκιλης Αγγελος

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

loading...

Comments

comments

© 2016 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Subscribe to our mailing list

* indicates required


Η ενημερωτική πύλη KoinSEp.Org στο πλαίσιο ανάπτυξης της δράσης της στην στήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα που πιστά υπηρετεί εδώ και πάνω από 3 χρόνια δημιουργεί στο κέντρο της Αθήνας μια Θερμοκοιτίδα ανάπτυξης της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας και σας καλεί να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον για ένταξη στην δομή αυτή συμπληρώνοντας την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ

imgimagesΕίναι σε πλήρη λειτουργία πλέον ο πρώτος και μοναδικός κατάλογος αφιερωμένος στην παρουσίαση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων του νόμου 4019/11 και φιλοξενούμε πάνω από 200 ΚοινΣΕπ με τις δράσεις τους και τις πληροφορίες επικοινωνίας από όλη την Ελλάδα. Μέσα από το περιβάλλον αυτό μπορείτε να πλοηγηθείτε εύκολα και να βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε σε όλη την Ελλάδα, οι τρόποι αναζήτησης είναι πολλοί. Η δική σου ΚοινΣΕπ είναι μέσα; enter

images

Monthly Stats 2012 - 2016